TRAJNO RJEŠENJE VELIKOG PROBLEMA – Požega dobiva još jedan vrtić

Datum objave: 29. 7. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Dječje vrtiće Požega – Rudinska i Cvjetna livada, u 18 skupina godišnje se upiše oko 370 djece, no iz godine u godinu mjesta u dječjim vrtićima sve su traženija, liste čekanja sve dulje, a pedagoški standardi koji traže sve manji broj djece u grupama kako i rad bio kvalitetniji, sve su stroži.“Izgradnjom novog vrtića riješit ćemo velik problem jer na listi čekanja je gotovo 200 djece,” rekao je gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić.

U tijeku je priprema dokumentacije za izgradnju još jednog dječjeg vrtića u gradu Požegi. Izgradnja je predviđena na prostoru u Ulici Pod gradom, gdje je već bio stari vrtić. U pripremnoj fazi, uz suglasnost nadležnog konzervatorskog odjela, spojit će se nove građevinske čestice kako bi se mogla izgraditi zgrada s dovoljno prostora.

Radi se o značajnom projektu kojeg je nužno provesti zbog nedovoljnog kapaciteta postojećih vrtićkih zgrada, pojasnio je gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić. “Zbog velikog nedostatka vrtićkih kapaciteta odgovorno pristupamo projektu izgradnje novog vrtića. Prema zadnjim podacima ostalo je gotovo 200 neupisane djece u dječje vrtiće različitih skupina. Odlučili smo se za vrlo prihvatljivu lokaciju, tamo gdje je nekada i bio vrtić, u samom centru grada, u ulici Pod gradom. To je prihvatljiva lokacija i za roditelje djece, a izgradnjom novog dječjeg vrtića riješit ćemo veliki, evidentan problem za naše sugrađane,”rekao je gradonačelnik Glavić. Dodaje kako se očekuje i raspisivanje natječaja na koji će se javiti Grad Požega za sufinanciranje izgradnje iz EU fondova.

Podsjetimo, izgradnju dječjeg vrtića u Rudinskoj Grad Požega završio je u prosincu 2017. godine. Vrtić se prostire na tri tisuće četvornih metara, a ukupna investicija bila je 15,2 milijuna kuna. Vrtić  ima 7 vrtićkih i 3 jasličke jedinice, od kojih svaka grupa, sukladno Državnom pedagoškom standardu, može imati 20 do maksimalno 25 djece, a jaslička do 18-ero. U Dječje vrtiće Požega – Rudinska i Cvjetna livada, u 18 skupina godišnje se upiše oko 370 djece, no iz godine u godinu mjesta u dječjim vrtićima sve su traženija, liste čekanja sve dulje, a pedagoški standardi koji traže sve manji broj djece u grupama kako i rad bio kvalitetniji, sve su stroži. Izgradnja novog vrtića stoga je trajno i kvalitetno rješenje.

TEKST: S. P./ D. K.           FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn