TRAGOVI RATA – U Pakracu se konačno uklanjaju ratne ruševine

Datum objave: 12. 11. 2016. | Kategorija: Društvo

20161111_094439_resized

PAKRAC – U Pakracu je u tijeku uklanjanje ruševnih objekata koje vizure grada nagrđuju već dva i više deseteljeća, a uz to predstavljaju i opasnost za građane.  Radove obavlja iskusna ekipa od 16 inženjeraca i 12 strojeva Hrvatske vojske, a troškove u cjelosti financira Ministarstvo obrane.

Prema riječima obnašateljice dužnosti gradonačelnika Antonije Blažević, po pisanim rješenjima uklonit će se 21 ruševina, a u pripremi je još njih 11. “U Pakracu je nakon Domovinskog rata ostalo, nažalost, dosta ruševina. Zajedničkim snagama nas iz Gradske uprave, požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića i našeg bivšeg gradonačelnika Davora Huške, sada pomoćnika u Ministarstvu regionalnog razvoja, uz potporu Ministarstva obrane dobili smo Hrvatsku vojsku s iskusnom ekipom i pripadajućim strojevima. Radi se prema Zakonu o građevinskoj inspekciji, uz izdana rješeja  ili uz suglasnost vlasnika ruševina za uklanjanje.te ruševine bile su opasne za građane, dakle nije riječ samo o estetici grada čemu težimo, već postoje opasnosti od pada građevinskog materijala i zaraza.Vjerujem kako je ovo veliko olakšanje za sve u Pakracu,” naglasila je Blažević.

20161111_094127_resized
Na zahtjevnoj zadaći ispomoći gradu Pakracu u saniranju objekata koji su ruševni radi inžinjerijska bojna koja je u sastavu Gardijske mehanizirane brigade, rekao je nadnarednik Zlatko Begić.

20161111_094145_resized

“Trenutno radimo na 21 objektu za koje postoji određena suglasnost i dokumentacija. Poneki objekti su jednostavni, ali često je rad zahtjevan jer se radi u gradu, kuća do kuće, ima prometa, ali ekipa je iskusna i uvjereni smo kako će sve biti obavljeno na zadovoljavajući način,” rekao je Begić uz napomenu da se velike količine materijala nastale uklanjanjem odmah utovaraju i odvoze na deponiju koju je osigurao grad.

TEKST: S. Pok     FOTO: A. N.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn