TRADICIONALNI VEČERNJAKOV IZBOR – Dobrotvor Mato Veić među finalistima za osobu 2018. godine!

Datum objave: 21. 1. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Među deset finalista tradicionalnog izbora Večernjeg lista koji osmu godinu zaredom traži pojedinca po čijem ćemo radu i dostignućima pamtiti prošlu godinu, nalazi se i umirovljenik iz Ruševa Mato Veić  koji je od svoje životne ušteđevine kupio 100.000 eura vrijedan uređaj bolnici u Požegi.

Četvero sportaša, dvojica poduzetnika, jedna znanstvenica, jedan književnik, demograf i “obični” građanin u finalu su Večernjakova izbora za osobu 2018. godine. Jedno od njih osvojit će uglednu titulu koju Večernji list dodjeljuje već osmu godinu zaredom. Na listi je i Mato Veić, “obični” građanin iz Ruševa kod Čaglina, umirovljenik koji je trideset godina radio na švicarskim “bauštelama” te svojom životnom ušteđevinom kupio 100.000 eura vrijedan ultrazvučni uređaj bolnici u Požegi. “Ne mogu vam opisati koliko mi je srce veselo što sam to učinio. Nije bilo dvojbe, takvu sam odluku donio i to je za mene bila gotova stvar. Vjerujem da će uređaj pomoći mnogima, posebno onima kojima je život ugrožen. Sama pomisao na to čovjeka preplavi nekom toplinom”, rekao je taj dobri čovjek.

Uz Matu su na listi tenisač Marin Čilić, nogometni izbornik Zlatko Dalić, znanstvenica Željka Fuchs, poduzetnici Đuro Horvat i Matija Kopić, književnik Damir Karakaš, nogometaš Luka Modrić, atletičarka Sandra Perković te demograf Marin Strmota.

Glasajte na www.vecernji.hr.

TEKST: S. P.       FOTO: A. Nedela

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn