TRADICIONALNI OBILAZAK – Posjet dežurnim službama u novogodišnjoj noći

Datum objave: 31. 12. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U novogodišnjoj noći zaposlenike dežurnih službi u Požegi posjetili su zamjenik gradonačelnika Požege Borislav Miličević i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinad Troha.

Obišli su hitni prijem Opće županijske bolnice Požega, JVP Grada Požege, Dom zdravlja, HEP, Policiju, Tekiju, djelatnike požeške vojarne te djelatnike Županijskog centra 112 Požega. “Ovo je još jedan dan kada obilazimo ljude koji brinu o nama 24 sata dnevno, 365 dana u godini i ovim putem im zahvaljujemo na njihovoj predanosti tom poslu, na brizi o našim sugrađanima, posebice onima u potrebi.” rečeno je tom prilikom.

“Zavod je u 2021. godini do danas imao oko 13.200 intervencija, Požega 8800, Pakrac 3200 i Pleternica oko 1000. Imali smo 1330 intervencija vezano uz COVID 19, ukupno oko 5000 intervencija terena i 130 tisuća “odrađenih” kilometara samo unutar županije.Imali smo i 41 reainmaciju od toga 11 uspješnih, što znači 11 spašenih života. U 2022. godini u planu je izgradnja nove zgrade, osigurana su sredstva za prvu fazu,” upoznao je s dijelom aktivnosti tijekom godine ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije Fabijan Barišić.

Za nas je ovo bila povijesna godina, i po poslu i po opremi, naglasio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege Dalibor Hrunka. “U ovoj smo godini dobili dva nova vozila, kombi vozilo i navalno vozilo, imali smo više o 1039 intervencija u ovoj godini od toga 51 požarna, 854 tehničke te 134 ostale intervencije vezane uz osiguranja. Takvo je izvješće zahvaljujući svim našim djelatnicima koji su to kvalitetno odradili, ali moram zahvaliti i svima ostalima koji su nam pomagali i surađivali, posebice kada je bilo nevrijeme i veliki izazovi,” rekao je Hrunka. Neuobičajenu godinu bilježe i u Ravnateljstvu civilne zaštite, vezano uz pandemiju, ali i dva veća nevremenska događaja koja su pogodila područje grada i šire okolice. Svima njima čelnici Grada i Županije zaželjeli su mirnu noć, ali i mirnu i sretnu 2022. godinu.

TEKST: Sanja Pok              FOTO: D. Mirković

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn