TJEDNI NADZOR PROMETA NA BRODSKO-POSAVSKIM CESTAMA: Ukupno 17 prometnih nesreća s osam ozlijeđenih osoba

Datum objave: 06. 6. 2022. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 30. svibnja do 5. lipnja 2022. godine, dogodilo se ukupno 17 prometnih nesreća, od kojih šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno osam osoba: tri osobe su zadobile teže, a pet lakše tjelesne ozlijede.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 246 prometnih prekršaja, od čega: 106 prekršaja nepropisnih brzina, 49 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (tri prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, dva prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom…).

Najveća nepropisna brzina od 116 km/h utvrđena je u naseljenom mjestu, izmjerena je u Slavonskom Brodu, a kojom se kretao 25-godišnji vozač osobnim automobilom. Najveća koncentracija alkohola od 2.84 promila očitana je u srijedu, oko 20.20 sati, u organizmu 33-godišnjaka, koji je u Slavonskom Brodu upravljao četverociklom.

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

TEKST: S. P./ PU BP                FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn