TEŠKA PROMETNA NESREĆA NA AUTOCESTI A3 KOD SLAVONSKOG BRODA – Pri udaru automobila u kamion jedna osoba smrtno stradala, tri ozlijeđene

Datum objave: 11. 6. 2019. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na južnom prometnom traku, kod Slavonskog Broda jutros oko 5 sati i 40 minuta dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a tri su osobe ozlijeđene. Zbog nedovoljnog razmaka između vozila, 23-godišnji vozač je osobnim automobilom u kojem je bilo i troje putnika, udario u stražnji dio teretnog automobila, izvjestila je slavonskobrodska policija.

Operativno komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske, jutros u 5 sati i 40 minuta, zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na južnom prometnom traku, kod Slavonskog Broda u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a tri su osobe ozlijeđene. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 23-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, južnom kolničkom trakom autoceste A3 Bregana-Lipovac iz smjera zapada u smjeru istoka. Ispred njega u istom smjeru se kretao teretni automobil hrvatskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin.

U jednom trenutku zbog nedovoljnog držanja razmaka između vozila, 23-godišnji vozač je automobilom udario u stražnji dio teretnog automobila, a prilikom udara i zanošenja automobila, 44-godišnji suvozač (državljanin BiH) je ispao iz osobnog automobila i smrtno stradao, dok su 23-godišnji vozač, (državljanin BiH) 40-godišnja (državljanka BiH) i 21-godišnja (državljanka BiH) putnica iz automobila teško ozlijeđeni, te su prevezeni u OB „Dr. Josip Benčević“ na ukazivanje liječničke pomoći gdje su zadržani na daljnjem liječenju. Putnici u osobnom vozilu nisu koristili sigurnosni pojas. Policija protiv 23-godišnjeg vozača podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

TEKST: S. P. / PU BP      FOTO: PU brodsko-posavska

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn