TEŠKA NESREĆA – Prevrnuo se autobus požeškog APP-a kod Jastrebarskog

Datum objave: 11. 1. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Autobus APP Požega prevrnuo se rano jutros kod Jastrebarskog u smjeru Zagreba. Iz APP Požega priopćili su da su ozlijeđena dva vozača i šest putnika. U autobusu je ukupno bilo 13 putnika, a uzrok nesreće se utvrđuje.

Prijevoznička tvrtka, vlasnici autobusa dali su priopćenje:
Nažalost, u ponedjeljak 11.01.2020. malo iza 2,20 na A1 kod izlaza Jastrebarsko u smjeru Zagreba došlo je do slijetanja i prevrtanja autobusa u kojoj je sudjelovalo vozilo tvrtke Autoprometno poduzeće d.d. Požega. U trenutku nezgode u autobusu je bilo 13 putnika i 2 vozača. U prometnoj nezgodi su ozlijeđeni vozači autobusa i 6 putnika. Ozlijeđenim je pružena prva pomoć. Naši djelatnici su na mjestu događaja i pružaju podršku i pomoć putnicima. Očevid na mjestu događaja je završen, a uzrok nesreće se utvrđuje.Ono što trenutno možemo potvrditi da je vozilo bilo tehnički ispravno i da su vozilom upravljali iskusni vozači koji su radili sukladno Zakonu o mobilnim radnicima.
Sigurnost putnika na prvom je mjestu te u skladu s navedenim sva vozila našeg voznog parka, osim obveznih zakonskih pregleda, prolaze kroz stroge interne tehničke kontrole . Slijedom toga, sukladno internim procedurama, svako vozilo obvezno prolazi kompletan interni tehnički pregled svakih 8 tjedana, a zadnji interni pregled na autobusu koji je sudjelovalo u nezgodi izvršen je krajem prosinca 2020. kao dio obvezne redovite interne tehničke kontrole.Ovom prilikom izražavamo žaljenje zbog ovog nesretnog slučaja te stojimo na raspolaganju svim putnicima.

Policija utvrđuje uzrok nesreće. Kako neslužbeno doznajemo jedan osoba je teže, a sedam osoba je lakše ozlijeđeno.

TEKST: S. P.                FOTO:S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn