TEHNOLOŠKI INKUBATOR NOVA GRADIŠKA OTVARA VRATA – Zakoračite u novu dimenziju poslovanja

Datum objave: 20. 8. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Godinu dana nakon potpisivanja ugovora jedan od prvih u nizu kapitalnih projekata koji su najavili ciklus novih ulaganja u Industrijski park Nova Gradiška i službeno je priveden kraju. Riječ je o projektu Tehnološki inkubator, jedinstvenoj “tvornici za razvoj novih poduzetnika” ukupne vrijednosti 29,8 milijuna kuna, čije je svečano otvorenje zakazano za petak 21. kolovoza u prostoru industrijske zone grada.

Realiziran u okviru Poziva “Razvoj poslovne infrastrukture”, financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, jedan od prvih u nizu kapitalnih projekata koji su najavili ciklus novih ulaganja u Industrijski park Nova Gradiška, projekt Tehnološki inkubator, godinu dana nakon potpisivanja ugovora, službeno je priveden kraju. Riječ je o projektu vrijednom 29,8 milijuna kuna čiji je cilj razvoj visokokvalitetne poduzetničko-poslovne infrastrukture kao osnove za razvoj poduzetništva, privlačenje investicija temeljenih na znanju i novim tehnologijama, stvaranje novih kvalitetnih radnih mjesta, te, u konačnici, profiliranje i pozicioniranje novogradiškog Industrijskog parka kao međunarodno prepoznate vrhunske ulagačke destinacije.

Jedinstvena “tvornica za razvoj novih poduzetnika” svečano će, nakon završne konferencije projekta, biti otvorena u petak, 21.kolovoza, u prostoru industrijske zone grada. Objekt ukupne površine veće od 5 tisuća kvadrata, s 50 uredskih i proizvodnih jedinica i međunarodno priznatim certifikatom zelene gradnje LEED, namijenjen je startupima, tehnološki orijentiranim poduzećima i svim budućim poduzetnicima, priča koja će korisnicima nuditi najam uredskog prostora, moderno opremljene konferencijske dvorane, korištenje zajedničke radne zone i virtualnog inkubatora, kao i čitav niz visokospecijaliziranih usluga poslovne podrške za poticanje konkurentnosti poduzeća.

Tehnološki inkubator, najveći projekt Industrijskog parka i partnera-Grada Nova Gradiška i Centra za razvoj Brodsko posavske županije, prvi je poslovni subjekt na ovim prostorima koji će nuditi uslugu virtualnog inkubatora posebno korisnog svima koji ne trebaju fizički ured, ali žele biti virtualni stanari s paketom brojnih pogodnosti, poput savjetodavnih usluga ili korištenja konferencijske dvorane. Otvorenjem tehnološkog inkubatora poduzetnici i svi oni koji planiraju poslovni pothvat dobit će priliku za razvoj poduzetništva uz sve stvorene nužne preduvjete za rad; olakšano poslovanje uz manje financijske troškove i osiguranu svu potrebnu uredsku, informatičku i komunalnu opremu, te, ne manje važno, stručnu podršku djelatnika, što je, već sada, prepoznao značajan broj “stanara” koji su zakupili vlastiti komadić poslovnog prostora.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: tin.ipng.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn