TEHNIČKA ŠKOLA POŽEGA – Više od pola milijuna bespovratnih kuna za novi projekt mobilnosti učenika

Datum objave: 27. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Tehnička škola Požega 5. lipnja započinje provedbu novog projekta moblinostinaziva “European practice for better future“. Projekt mobilnosti u potpunosti će financirati Agencija za mobilnost i programe Europske Unije, a vrijednost istoga je veća od pola milijuna kuna. U projektu “European practice for better future“ planirane su dvije mobilnosti, a istu će ostvariti ukupno 32 učenika i 4 nastavnika u pratnji.

Tehnička škola Požega uskoro će završiti provedbu projekta mobilnosti za 2018. godinu naziva „Unapređenje individualnih vještina za perspektivniju budućnost“. Službeni završetak projekta je 14.6.2019. do kada će se odraditi diseminacija i predaja završnog izvješća. U sklopu ovog projekta su provedene dvije mobilnosti učenika za zanimanja tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku i računalni tehničar za strojarstvo. Ukupno 25 učenika Tehničke škole boravilo je po 14 dana u Bragi (Portugal) i Velenju (Republika Slovenija) na stručnoj praksi, a iskustvo koje su dobili je zaista neprocjenjivo i vjerujemo zapamćeno za cijeli život.

Završavajući i pišući izvješća s prethodne mobilnosti TEhničkoj školi stigli su rezultati natječaja nove. Već 5. lipnja 2019. započinju provedbu novoga projekta mobilnosti naziva “European practice for better future“. Projekt mobilnosti u potpunosti će financirati Agencija za mobilnost i programe Europske Unije, a vrijednost istoga je veća od pola milijuna kuna (71.488,00 €).

U projektu “European practice for better future“ planirane su dvije mobilnosti, a istu će ostvariti ukupno 32 učenika i 4 nastavnika u pratnji. Novost u projektu je to što ćemo prvi puta dati priliku učenicima trogodišnjih zanimanja u zemljama Europske unije da steknu nova praktična znanja i kompetencije. Aktivnosti u novom projektu započinju 5.6.2019. predstavljanjem projekta učenicima, a nastavljaju se prijavom učenika i pripremnim aktivnostima u školi. Planirano je da se prva mobilnost u Portugalu ostvari od 13.10. do 26.10.2019., a druga od 22.03.2020. do 04.04.2020. u Sloveniji.

TEKST: S. P./ TŠ Požega        FOTO: TŠ Požega

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn