TEHNIČKA ŠKOLA POŽEGA – U sklopu projekta mobilnosti TESLA u Požegi borave učenici iz Estonije, Rumunjske i Austrije

Datum objave: 13. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- U sklopu projekta Erasmus+ projekt TESLA, čiji je koordinator Tehnička škola Požega, ovog tjedna u Požegi borave učenici tehničkih škola iz Austrije, Estonije i Rumunjske. Projekt obuhvaća četiri mobilnosti u kojima uz učenike i nastavnike partnerskih škola sudjeluje po 6 učenika i dva nastavnika svake škole.

Sudionike projekta čiji puni naziv Together in Environmental Solutions Learning Activities (TESLA), danas je u velikoj županijskoj vijećnici primio i Vedran Neferović, zamjenik požeško-slavonskog župana.

Ukupni proračun projekta je 97.771,00 eura, od čega je Tehničkoj školi Požega kao koordinatoru dodijeljeno 28.840,00 eura. Prema riječima zamjenika koordinatorice projekta, dipl. inž, i prof. Hrvoja Mikolčevića, učenici-gosti boravit će nepun tjedan dana u Požegi.

Osim boravka u školi, jer nisu sve aktivnosti predviđene u školi, oni su već posjetili Muzej Nikole Tesle u Smiljanu i Gospić i Karlovac, slijedi posjet hidroelektrani u Pleternici i pogonu proizvodnje solarnih panela, ići će i u Tehnički muzej u Zagrebu, a planiran je i posjeti tvrtki Rimac, proizvođaču električnih automobila. „ Za učenike je ovo prilika da nauče nešto više, čime se službeni kurikulum uglavnom ne bavi, a za učenike u projektu ovo je prilika da znatno prošire svoje vidike, da putuju i vide iskustva učenika drugih škola, koja nisu toliko različita od naših. Ujedno, prilika je to da steknu određenu svijest o vlastitoj vrijednosti, jer sudjelujući na takvim projektima, oni vide koliko vrijede i koliko mogu. To je najvažnije, uz dodatno znanje i učenje o „zelenim rješenjima“ i održivim izvorima energije“ naglasio je Mikolčević.

TEKST: S. P./ BST         FOTO: BST

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn