TEHNIČKA ŠKOLA POŽEGA – Otvoren Praktikum za automehaniku i autoelektriku

Datum objave: 05. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Tehničkoj školi u Požegi svečano je otvoren praktikum za obavljanje praktične nastave za zanimanjima automehaničar i autoelektričar. Nova radionica vrijedna je oko pola milijuna kuna i dodatak je već postojećim radionicama iz struka strojne obrade i strojobravarije.

Radionica je namijenjena za obuku učenika 1. i 2. razreda, koji će u tim prostorima steći početna znanja kako bi potom mogli ta znanja proširiti u obrtnim radionicama. Učenici će učiti i raditi na suvremenoj opremi i tehnici unutar radionice, koja je, kako je istaknuo ravnatelj škole Zoran Galić zasigurno među najboljim radionicama u županiji.

“Zamisao je pružiti praktičnu nastavu ali i uslužnu djelatnost, kako bi učenici dobili dodatno znanje. Prostor radionice obuhvaća oko 150 kvadrata i može zadovoljiti sve zahtjeve suvremene obuke. Vrijednost radionice je pola milijuna kuna, a uz vlastita sredstva i sponzore, sudjelovala je i Požeško-slavonska županija,” rekao je ravnatelj Galić.

Župan Alojz Tomašević izrazio je zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta čija je vrijednost ponajprije u mogućnostima koje otvara za nove generacije učenika. “Ovakvi sadržaji i aktivnosti potvrđuju da se u našim školama pripremaju i odgajaju ljudi koji će imati stručnosti i znanja nositi obrtnička zanimanja. Županija je uvijek spremna pronaći sredstva i podršku za ovakve modele koji unaprijeđuju praktični rad u nastavnom procesu te stvaraju mlade poduzetnike i obrtnike još u školskikm klupama i u tom dijelu vrlo sam zadovoljan suradnjom sa svim našim srednjim školama,” rekao je između ostalog požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Svečanosti je nazočio i predsjednik Županijske obrtničke komore Anto Bilobrk, ravnatelji srednjih škola i gimnazija te učenici.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn