SVJETSKI DAN ZDRAVLJA: „Zdravlje za sve“

Datum objave: 29. 3. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Svjetski dan zdravlja bit će obilježen javnozdravstvenim akcijama u cijeloj Požeško-slavonskoj županiji i to 30. ožujka u Pakracu te 6. travnja u središtima Požege, Pleternice, Kutjeva, Velike i Čaglina.

Ovogodišnji Svjetski Dan zdravlja obilježava se na 75. godišnjicu osnutka Svjetske zdravstvene organizacije pod krilaticom „Zdravlje za sve“ uz viziju da svi ljudi žive ispunjen život u dobrom zdravlju, mirnom, prosperitetnom i održivom svijetu.  Pravo na zdravlje je osnovno ljudsko pravo, a trećina svjetske populacije nema odgovarajući pristup zdravstvenoj zaštiti. U Republici Hrvatskoj svi građani imaju pravo na zdravstveno zaštitu, no ona ipak nije svima dostupna pod jednakim uvjetima. Svatko mora imati pristup zdravstvenim uslugama koje treba kada i gdje ih treba.

Kako bi „Zdravlje za sve“ postalo stvarnost i kako bi se mogli brinuti za vlastito zdravlje i zdravlje svojih obitelji trebamo pristup visokokvalitetnim zdravstvenim uslugama, zdravstvene radnike koji pružaju kvalitetnu skrb i političare koji se obvezuju ulagati u zdravlje nacije.
Svjetski dan zdravlja obilježit ćese u cijeloj Požeško-slavonskoj županiji  i omogućiti provjeru različitih rizičnih faktora: mjerenjem krvnog tlaka, i vrijednosti šećera u krvi uz savjete o zdravom životnom stilu.

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije u suradnji s Domom zdravlja, medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Palijativnim timom LiPa te drugim partnerima i suradnicima pozivaju sugrađnake i sugrađane da im se pridruže:

30. ožujka (četvrtak) u Pakracu od 9:30 do 11:00 sati.

6. travnja (četvrtak) u središtima Požege, Pleternice, Kutjeva, Velike i Čaglina od 9:00 do 11:00 sati

TEKST: S. Pok                  FOTO: S. Pok (arhiv)

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn