SVJETSKI DAN TURIZMA OBILJEŽEN U NOVOJ GRADIŠKI – Slatki doručak u Slavonskom dućanu

Datum objave: 27. 9. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Svjetski dan turizma 27. rujna, na prigodan je način, Slatkim doručkom, obilježen u “Slavonskom dućanu” sve prepoznatljivijoj novogradiškoj destinaciji, jedinstvenom prostoru nedavno nagrađenom srebrnom poveljom”Suncokret ruralnog turizma” u u kategoriji ruralno turističkih projekata.

27. rujna u cijelom se svijetu obilježava kao Svjetski dan turizma. Ovogodišnje obilježavanje odvija se pod sloganom „Turizam i uključivi rast“ čime se naglašava se nužnost odgovornog i održivog turizma koji počiva na brizi za okoliš, poštivanju lokalne kulture i običaja, interakciji turizma i lokalne zajednice, lokalnih proizvođača hrane i ugostitelja. Želeći skrenuti pozornost na turističke potencijale kontinenta, Svjetski dan turizma u Novoj Gradiški je, u organizaciji Turističke zajednice, i više nego simbolično, obilježen Slatkim doručkom posluženim u “Slavonskom dućanu”, sve prepoznatljivijoj gradskoj destinaciji, jedinstvenom prostoru nedavno nagrađenom srebrnom poveljom”Suncokret ruralnog turizma” u u kategoriji ruralno turističkih projekata.

Svi koji su, u prigodi Svjetskog dana turizma, u vrijeme doručka navratili do Slavonskog dućana, uz ugodni razgovor s upraviteljem Zadruge, voditeljem “Slavonskog dućana” Milanom Rosićem, imali su priliku degustirati lokalne proizvode iz bogatog prodajnog asortimana, kao i domaće pite od jabuka i krušaka, a slatka vina i rakije predstavili su i domaći OPG-i.

Uz promociju proizvoda 70-ak kooperanata iz svih pet slavonskih i istočnog dijela Sisačko-moslavačke županije, kao i izvrsne tradicijske gastronomske ponude kraja, cilj ovog događaja je, ističe direktorica TZ grada Nova Gradiška, Dinka Matijević, i predstavljanje bogatog kulturnog naslijeđa kojim se Slavonija ponosi. Uz brojne sugrađane i predstavnike medija, na Slatki doručak su navratili i gradonačelnik Vinko Grgić u pratnji gradskih vijećnika.

TEKST: S. Tarbuk         FOTO: TZGNG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn