SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU – Prilika za najavu još jedne hvale vrijedne akcije novogradiške Udruge za autizam Sunce

Datum objave: 02. 4. 2022. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Udruga za autizam Sunce, jedna od aktivnijih te vrste u Slavoniji, zajedničkim je druženjem i sada već tradicionalnim puštanjem plavih balona u središnjoj gradskoj ulici, obilježila Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Uz prenošenje poruke o potrebi prebacivanja fokusa sa “svjesnosti” na “prihvaćanje” autizma, bila je to prilika i za najavu još jedne, hvale vrijedne donatorske večeri i koncerta koji će, s ciljem proširenja senzornog parka i kabineta za senzornu integraciju, organizirati 8.travnja.

Obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu čiji je cilj fokus javnosti prebaciti na prihvaćanje i uvažavanje različitosti, u središnjoj se gradskoj ulici pridružila i novogradiška Udruga za autizam Sunce. Uz zajedničko druženje i sada već tradicionalno puštanje plavih balona, bila je to prilika i za najavu još jedne, hvale vrijedne, akcije kakvu Udruga, s ciljem pružanja sve većih mogućnosti djeci oboljeloj od autizma, organizira godinama.

Ovaj put riječ je o koncertu uz donatorsku večer najavljenom za 8.travnja u Svečanoj dvorani Kruna na kojoj će se publici predstaviti Zorica Kondža i Matija Cvek. Ugodnu večer pod voditeljskom palicom Barbare Kolar, jedinstvenim performansom upotpunit će gosti iz Slovenije, Magic Theatre Serpentes dok će se za gastro doživljaj pobrinuti chef Tomica Đukić, službeni kuhar Hrvatske nogometne reprezentacije. Sav prihod prikuljpe te večeri namijenjen je za proširenje senzornog parka i kabineta za senzornu integraciju u koji dolaze djeca oboljela od autizma iz cijele Slavonije.

TEKST: S. Tarbuk             FOTO:TZGNG

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn