SVJETSKI DAN KRETANJA OBILJEŽEN U POŽEGI – Otvoreno novouređeno igralište u parku na Tekiji

Datum objave: 10. 5. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Svjetski dan kretanja, 10. svibnja obilježen je danas u Požegi otvorenjem novouređenog dječjeg igrališta u parku na Tekiji. Manifestacija je organizirana u sklopu Nacionalnog programa Živjeti zdravo koji se već nekoliko godina provodi u Požeško-slavonskoj županiji.

U Požeško-slavonskoj županiji već nekoliko godina kontinuirano se održavaju aktivnosti Volonteri u parku i Hodanjem do zdravlja zahvaljujući Zavodu za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i voditeljicama Ines Čereg, Jeleni Fuček te Draženu Pešutu koji je novi voditelj od ove godine. U aktivnostima je do sada sudjelovalo više stotina djece i odraslih, a aktivnosti su uz voditelje podržali i brojni klubovi, udruge i pojedinci te gradovi Požega i Pakrac. Aktivnosti se održavaju isključivo na otvorenom, a radi COVID-19 i uz poštivanje epidemioloških mjera, tako će se nastaviti i dalje.

“Jako je važno okruženje. Važni su naši osobni motivi, ali jako je važno da imamo gdje hodati i boraviti u prirodi. Požega je u proteklom periodu izgradila puno kilometara šetnica uz rijeke Orljavu i Veličanku. Uređen je i Sportski rekreativni centar, postavljene su sprave za vježbanje uz dio šetnice prema Srednjoškolskom centru i tu se odvijaju aktivnosti “Hodanjem do zdravlja”. Tako je zaokružena cjelina onog što se željelo postići kroz nekoliko godina tim projektom,” naglasila je koordinatorica Nacionalnog programa Živjeti zdravo za Požeško-slavonsku županiju dr. Jasmina Kovačević iz Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

“U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo, Grad Požega predložio je nekoliko lokacija na koja treba postaviti dječja igrališta i evo, dio toga je realiziran. Sustavnim dogovorom sa Zavodom, udrugama, uredili smo nekoliko šetnica i tako poboljšali kvalitetu života u našem gradu,” rekao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Nadam se kako će se ovi i slični projekti nastaviti, a građane pozivam da budu dio ove prekrasne zdrave požeške priče. Poticaj je svakako i dječje veselje kojem i danas svjedočimo,”zaključio je gradonačelnik Puljašić. U uređenje parka na Tekiji utrošeno je oko 50 tisuća kuna, a projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

A kako se kretati, plesati, dobro zabaviti i ostati zdrav i veseo, klincezama i klincima pokazala je i plesna pedagoginja Ilijana Lončar.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn