SVIJET KROZ DJEČJE OČI U PLETERNICI – Kreće provedba ljetnih radionica

Datum objave: 16. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Društvo Naša djeca Pleternica od 1. lipnja provodi projekt „Svijet kroz dječje oči – 5. dio“ u suradnji s Udrugom za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju Osmjeh te Hrvatskom knjižnicom i čitaonicom Pleternica. Od ponedjeljka, 20. srpnja kreću s s provedbom ljetnih radionica u sklopu projekta, u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.

Prva u nizu planiranih radionica je glazbena radionica koja će se održati u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica 20. srpnja od 10 do 12 sati. Uz glazbu i ples, nisu zaboravljene ni propisane epidemiološke mjere – prema uputama, roditelji (ili pratnja) koji dolaze u prostor knjižnice dužni su popuniti evidencijski popis, nositi zaštitnu masku i dezinficirati ruke. Djeca će ruke oprati vodom i sapunom te pri provedbi aktivnosti održavati razmak. Uz malo opreza i puno entuzijazma vrijednih organizatora i volontera projekta, uživanje u ljetu i druženju u Pleternici klincezama i klincima neće omesti ni opaka korona.

Projekt “Svijet kroz dječje oči” u iznosu od 49.735,00 kuna financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Provedba projekta je 8 mjeseci, točnije od 1. lipnja 2020. do 31. siječnja 2021. godine. „Svijetom kroz dječje oči“ žele se unaprijediti prava djece Pleternice i ruralnih naselja provođenjem edukativnih radionica uključujući kreativne, filmske i glazbene radionice te slobodna druženja. Ciljevi projekta su razvijanje dječje kreativnosti, društvene i opće prihvaćenosti, empatije prema očuvanju okoliša, unapređenje društva u cjelini.

“Projekt Svijet kroz dječje oči je već prepoznat kao jedan kvalitetan projekt za djecu u našoj lokalnoj zajednici i podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dobivamo već peti puta za aktivnosti s djecom. Raduje nas u udruzi da je prepoznat kvalitetan rad s djecom i potreba za ovakvim aktivnostima i u Ministarstvu te ćemo se, kao i do sada, truditi odraditi kvalitetne radionice, djeci pružiti podršku i mjesto da aktivno sudjeluju, druže se i sami promiču i ostvaruju svoja prava. S obzirom na novonastalu situaciju s virusom Covid 19 radionice će se održavati uz određene mjere te molimo i roditelje i djecu da se pridržavaju propisanih uputa. Iako je predviđeno da se većina radionica provodi u prostorijama Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica, potrudit ćemo se da to ipak bude park ili prostor u hladu pokraj knjižnice kako bismo bili na otvorenom prostoru kada vrijeme to bude dopuštalo,” rekla je voditeljica projekta i predsjednica Društva naša djeca Pleternica Renata Matičević.

TEKST: S. Pok  FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn