SVI NA PLESNU PREDSTAVU – Dolaze nam “Djevojke u ljetnim haljinama…”

Datum objave: 12. 6. 2019. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U sklopu projekta “Svi na plesnu predstavu” kojeg provodi Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar uz potporu Ministarstva kulture RH, u Gradskom kazalištu Požega 15. lipnja u 20,00 sati gostuje predstava “Djevojke u ljetnim haljinama volim” Studija za suvremeni ples iz Zagreba. Ulaz je slobodan.

Predstava “Djevojke u ljetnim haljinama volim” Studija za suvremeni ples nastala je prema kultnom video spotu za pjesmu Moja prva ljubav grupe Haustor. Predstava se uspostavlja kao meditacija o trajanju u plesu, ali i kao istraživanje o dispozitivima plesa i razvoju plesa u zadnjih 30 godina. Gdje on sve obitava: na sceni, u galeriji, u video-radovima, tv nastupima, na ulici, napuštenim tvorničkim halama.

Sedam plesačica izvodi različite koreografije koje postavljaju pitanje kome je ples upućen, kako se prakticira i za koga nastaje. Koreografiju potpisuje Petra Hrašćanec, a dramaturgiju Saša Božić u suradnji s plesačicama: Filipa Bavčević, Koraljka Begović, Dina Ekštajn, Ida Jolić, Martina Tomić, Nastasja Štefanić, Ana Vnučec.

Ovo gostovanje uvod je u obilježavanje 20-te obljetnice rada UO Plesna radionica Ilijane Lončar.

TEKST: S. P.       FOTO: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn