SVEČANO ZATVOREN 21. POŽEŠKI PLESOKAZ – Festival koji slavi ples u svim pojavnostima

Datum objave: 07. 3. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Međunarodni festival plesa, 21. Požeški plesokaz zatvorila je večer show, jazz, hip hop i break plesa. U spektakularnoj završnici nastupilo je 14 plesnih skupina zaključivši tako impresivno slavlje plesa koje je u Požegi od 4. do 6. ožujka okupilo 300 plesača iz 35 plesnih grupa, studija i škola iz Hrvatske, Češke i Sjeverne Makedonije.

Požeški Plesokaz u organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar, festival je koji slavi ples u svim pojavnostima, u najčišćem obliku – kroz radost, zajedništvo, sklad, emociju i kreaciju. Nakon što su svoj obol Plesokazu dale umjetničke škole i akademija , nakon bogatog programa u večeri posvećenoj suvremenom plesu i klasičnom baletu, večeras su završnicu otplesali izvođači show, jazz, hip hop i break plesa.

Nastupili su i oduševili gledatelje u Gradskom kazalištu Požega redom: UO Plesna radionica Ilijane Lončar, Puls studio za ples i rekreaciju iz Sisika, Plesni studio Gita iz Solina, scenski studio ARTina iz Požege, “Bubble jumps” OŠ Okučani, Plesni studio Shine iz Osijeka, Plesni studio Marine Mihelčić iz Požege, Plesni klub Point iz Samobora, Plesni studio Art Dance iz Pule, Plesni klub Boa iz Požege, Plesni klub “Vruća čokolada” iz Splita, Plesni studio “Step by Step” iz Zagreba, te Plesni klub “Jazzelle” iz Zagreba.

Po tradiciji, u sva tri festivalska dana organizirane su “Happy to meet” plesne radionice u SD “Tomislav Pirc”. Radionice su vodili Barbara Mamić i Sara Škrobe s Akademije dramske umjetnosti, nastavnički smjer plesnog odsjeka iz Zagreba, te profesionalni plesni umjetnici Endi Schrotter i Lara Frgačić koji su ujedno, u sklopu projekta “Svi na plesnu predstavu” sva tri festivalska dana za goste plesali svoju predstavu Individue(t). Požeški Plesokaz i ove je godine realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija, Grada Požege te Požeško-slavonske županije.

TEKST: S. Pok              FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn