SVEČANO ZATVOREN 19. POŽEŠKI PLESOKAZ – Ples je glazba koju možeš vidjeti

Datum objave: 08. 3. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Međunarodni festival plesa, 19. Požeški plesokaz zatvorila je večer show, jazz, hip hop i break plesa. U spektakularnoj završnici nastupilo je 18 plesnih skupina zaključivši tako impresivno slavlje plesa koje je u Požegi od 6. do 8. ožujka okupilo više od 600 plesača iz 48 plesnih grupa, studija i škola iz Hrvatske, BiH i Češke. Plesokaz je održan u povodu Dana grada Požege i 20. obljetnice UO Plesne radionice Ilijane Lončar koja je organizator ove jedinstvene manifestacije.

Plesati je biti izvan sebe. Veći, ljepši, snažniji, rekla je američka plesačica i koreografkinja Agnes De Mille. Iz godine u godinu veći, ljepši, snažniji Požeški Plesokaz, festival koji slavi ples u svim pojavnostima, u najčišćem obliku – kroz radost, zajedništvo, sklad, emociju i kreaciju. Nakon što su svoj obol Plesokazu dale umjetničke škole i akademije , nakon bogatog programa u večeri posvećenoj suvremenom plesu i klasičnom baletu, večeras su spektakularnu završnicu otplesali izvođači show, jazz hip hop i break plesa.Glasno i jasno – jer, ples je glazba koju možeš vidjeti.

Nastupili su i oduševili prepuno gledalište Gradskog kazališta Požega redom: UO Plesna radionica Ilijane Lončar, Dječje društvo Plesni kristal Zagreb,Udruga Disstatik Virovitica, Plesna skupina “Miha” KUD-a Sklad Đakovo, Scenski studio Artina Požega, Balans code Sveta Nedjelja, Plesni studio Marine Mihelčić Požega, Plesni studio Dance Step Gradiška (BiH), Plesni klub Point Samobor, Svijet plesa Zagreb, Plesni klub Jazzelle Zagreb, plesni klub Boa Požega, Plesni klub “Vruća čokolada” Split, Plesni klub Megablast Velika Gorica, Studioroom Studio Zagreb, Plesna skupina “Sve od svuda”, School of street styles Zagreb, i Plesni klub Spin Zagreb. Program je vodila akademska glumica Katarina Baban, a prigodnim riječima plesačice i plesače te sve koji su uživali u jedinstvenom slavlju plesa pozdravio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

“Već 19. godinu Požega je nekoliko dana u ožujku zahvaljujući Plesokazu, urbano plesno središte Hrvatske ali i cijele regije. Drago mi je da je završnica ovogodišnjeg Plesokaza baš na Dan žena, kada glasnije no inače govorimo o ravnopravnosti i zajedništvu kao kreativnim snagama društva slobodnog od predrasuda i ograničenja. Jer, kada govorimo i o plesu upravo ga možemo opisati i tim riječima – sloboda, kreativnost, ravnopravnost, bez predrasuda i ograničenja. Čestitam stoga svima Dan žena, ali čestitam i na festivalu koji promiče plesnu umjetnosti i promovira naš grad u najboljem svjetlu, ” rekao je gradonačelnik Puljašić, zahvalivši plesnoj pedagoginji i koreografkinji Ilijani Lončar na njenom kvalitetnom i dugogodišnjem radu. Požeški Plesokaz i ove je godine realiziran uz potporu Ministarstva kulture, Grada Požege, Požeško-slavonske županije te turističkih zajednica Grada Požege i Požeško-slavonske županije.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn