SVEČANO I DOSTOJANSTVENO UZ DAN ŽUPANIJE – Položeni vijenci kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima

Datum objave: 14. 4. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Povodom Dana Požeško-slavonske županije,kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u čast svima onima koji su utkali svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Vijence i svijeće položili su predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zajedno sa potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom te ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Anamarija Blažević, Požeško-slavonska županija na čelu sa županicom Antonijom Jozić, Grad Požega na čelu s gradonačelnikom Željkom Glavićem.

Zajednički vijenac položili su čelnici gradova i općina Požeško-slavonske županije, a počast svim hrvatskim braniteljima odala je Vojarna 123. brigade hrvatske vojske na čelu sa zapovjednikom Milom Valentićem te Policijska uprava Požeško-slavonske županije na čelu s načelnikom Željkom Grgićem, zajedno sa voditeljem Područnog odjela za poslove obrane Požega Slavkom Matijevićem. Vijenac je položilo i izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije, izaslanstvo Socijaldemokratske partije Požeško-slavonske županije, te izaslanstvo Domovinskog pokreta Požeško-slavonske županije.

TEKST: S. Pok                  FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn