SVEČANO I DOSTOJANSTVENO – U Kusonjama obilježena godišnjica pogibije hrvatskih domoljuba

Datum objave: 08. 9. 2023. | Kategorija: Društvo

KUSONJE – Mimohodom istine, vijencima i zapaljenim svijećama obilježeni su tragični događaji u Kusonjama.

Prošle su 32 godine od tragične pogibije 20 hrvatskih branitelja u Kusonjama pokraj Pakraca, na dan 8. rujna 1991. godine. Dvije godine kasnije u podmetnutoj eksploziji, na mjestu obilježavanja tragičnog stradanja dvadesetero hrvatskih branitelja, 8. rujna 1993. godine poginulo je troje, a ranjeno je jedanaest sudionika komemoracije. Žrtve ovog zločina bile su majke okrutno smaknutih hrvatskih branitelja i hrvatsko vojno-policijsko osoblje koje je postavljalo vijenac.

I ove godine su na spomen obilježju kod Rakovog Potoka položeni vijenci i zapaljene svijeće. Tužnom i ponosnom povorkom Mimohodom istine od spomen obilježje na Rakovom Potoku do kapelice u mjestu Kusonje obilježeni su tragični događaji. Mimohodu su prisustvovali roditelji, djeca i drugi članovi obitelji, suborci te gosti i uzvanici.

Na komemoraciji u Kusonjama vijence su položili i zapalili svijeće udruge proizašle iz Domovinskog rata, predstavnici Kluba veterana A satnije Bjelovar i Jedinice za posebne namjene MUP-a RH „Mosor“, izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, gradonačelnica grada Pakraca Anamarija Blažević, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, predstavnici policije, vojske i drugi.

TEKST: S.P.              FOTO: Lipički Compas

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn