SVEČANO I DOSTOJANSTVENO – Novogradiščani obilježili Dan grada i blagdan BZBDM

Datum objave: 08. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Iako ove godine iz poznatih epidemioloških razloga bez uobičajene svečanosti, Novogradiščani su obilježili Dan grada i blagdan Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Tim su povodom na središnjem spomen obilježju poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana položeni vijenci i upaljene svijeće.

Dostojanstveno, skromno i bez uobičajene svečanosti, Novogradiščani su obilježili 272. rođendan grada i blagdan Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Tim su povodom na središnjem spomen obilježju poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i kod biste prvog hrvatskog predsjednika, položeni vijenci i upaljene svijeće. Učinili su to, u ime Grada, zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i predsjednica Gradskog vijeća, Ljepša Rakas Vujčić, u ime Brodsko posavske županije, njen čelni čovjek, župan Danijel Marušić, kao i predstavnici brojnih udruga, društava i gradskih institucija.

I dok će svečani sadržaji pričekati neka, epidemiološki bolja vremena, čestitke nisu izostale, jer dobre želje nam svima trebaju više no ikada. Podsjetio je na to župan Danijel Marušić, poželivši gradu u kojem živi sve najbolje i da velikim razvojnim koracima nastavi naprijed. Sugrađanima i sugrađankama čestitku je, uz želju za dobrim zdravljem i hrabrošću, uputio i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić podsjetivši kako nam je u ova posebno teška vremena najpotrebnije zajedništvo.

TEKST: Simonida Tarbuk           FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn