SVEČANO I DOSTOJANSTVENO – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježen u Požegi

Datum objave: 05. 8. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Prigodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, kada je 1995. godine Hrvatska vojska oslobodila okupirani Knin u vojno redarstvenoj operaciji Oluja.

Vijence su položili i zapalili svijeće članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici vojske i policije. U ime Grada Požege vijenac su položili gradonačelnik dr. sc Željko Glavić, njegov zamjenik Borislav Miličević i predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić. Vijenac je u ime Požeško-slavonske županije položio zamjenik županice Ferdinad Troha sa predstavnicima gradova i općina. Vijence su položili i predstavnici Hrvatske demokratske zajednice, požeško-slavonskog SDP-a i Domovinskog pokreta.

 

TEKST: S. Pok                      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn