SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA PAKRACA – Vrijeme je za velike projekte i povratak optimizma

Datum objave: 17. 3. 2017. | Kategorija: Društvo

n

PAKRAC – Svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj su dodjeljena priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima te Sajmom poduzetništva i mogućnosti na kojem su se predstavili najmlađi poduzetnici, Grad Pakrac danas je obilježio svoj Dan i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Josipa.

Pakrac kao grad višestoljetne povijesti i tradicije, danas se s optimizom može okrenuti budućnosti  o čemu govore i brojni vrijedni projekti te planovi. Na području Pakraca je preko 20 milijuna kuna izvršeni radova i usluga, 177 i pol milijuna kuna ugovorenih radova te preko 275 milijuna kuna pripremljenih i planiranih projekata i to ne sam ona papiru nego pred izdavanjem građevinske dozvole ili u postupku javne nabave.”Prošla godina bila je dobra, polako kećemo prema naprijed, iza nas je bilo lijepih stvari a pred nama su još ljepše. Napokon je potpisan ugovor za akumulaicju Šumetlica vrijednosti 22 milijuna kuna, investitor su u potpunosti Hrvatske vode. To je sigurno njavažniji projekt o kojem se priča desetljećima. Radi se i sanacija odlagališta “Crkvište” čija je ukupna vrijednost 20-ak milijuna kuna, a završetak radova očekujemo u jesen. Posebno me raduje što smo krenuli s Ministarstvom obrane i mehanizacijom Hrvatske vojske u uklanjanje ruševina. Toliko godina  nakon Domovinskog rata nažalost još ima ruševina ali i to polako rješavamo i očekujemo kroz mjesec dana povratak mehanizacije u Pakrac,” naglasila je gradonačelnica Anamarija Blažević dodajući kako je vrijeme za povratak optimizma. ” U depresivnoj sredini jako je teško živjeti, naš optmizam i naša budućnost su naša djeca i jako me raduje da se i oni uključuju u proslavu dana grada na jedan kreativan način i da žive sa svojim gradom,” rekla je gradonačelnica Blažević .

DSC00045

Pakrac su danas posjetili i visoki gosti koji su potvrdili da Pakračani imaju razloga za optimizam. Upravo Projekt Slavonija Baranja i Srijem može donijeti dodatnu motivaciju ali i konkretnu pomoć ovom području, naglasila je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac koja je svečanoj sjednici nazočila u društvu bivšeg gradonačelnika Pakraca i svog pomoćnika Davora Huške.

nnn

“Posebno mi je drago da sam danas ovdje i da mogu prenijeti poruke Vlade RH u kontekstu onoga što ćemo raditi, kako u sklopu Projekta Slavonija, tako i Vladinim mjerama u narednom razdoblju. Na pretprošloj sjednici Vlade osnovali smo Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem kojim ćemo doprinjeti da upravo gradonačelnici, načelnici i župani s ovih prostora sudjeluju zajedno s centralnom državom u kreiranju razvojnih politika i svih potreba uvažavanja onoga što bi smo trebali financirati kako kroz EU fondove tako i kroz državni proračun,” naglasila je ministrica Žalac. Dodaje kako je osmišljen cijeli niz mjera, do sada je ugovoreno oko 600 milijuna kuna projekata.

nnnn

Ovogodišnje javno priznanje zlatnu plaketu “Grb Grada Pakraca” dobili su prof. dr. sc. Matija Berljak za područje kulture, Povijesno društvo Pakrac- Lipik za područje drugih društvenih djelatnosti i brigadir Hrvatske vojske Damir Voš zapodručje obrane i sigurnosti. Javno priznanje “Pečat Grada Pakraca” zaosobiti doprinos u duhovnom i materijalnom razvoju grada dobio je pakrački župnik Matija Juraković, koji se zahvalio u ime svih laureata. “Zahvaljujem se gradu što su prepoznali ne samo moj rad već i svih nagrađenih te zauzetost za opće dobro. Smatram kada čovjek radi odgovorno svoj posao, tako ga i drugi vide i prepoznaju. A da bi bio uspješan u životu čovjek mora zavoljeti svoj posao, grad u kojemu živi i ljude s kojima živi, ” naglasio je župnik Juraković. Sjednici su uz počasne građane Pakraca Mladena Markača i Marka Širca nazočili i izaslanik predsjednika Vlade požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, zamjenici požeškog gradonačelnika Darko Puljašić i Mario Pilon te ostali gradonačelnici i načelnici s područja Požeško-slavonske županije kao i gosti iz Virovitice, općine Jasenova te Republike Slovačke.

DSC00026

Središnju svečanost svojim koloritom, slavljeničkim ali i edukativnim karakterom obogatio je Sajam dječjeg poduzetništva i mogućnosti koji su uzvanici obišli po završetku sjednice.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn