VOJARNA “123 BRIGADE” U POŽEGI – Prisegnuo 30. naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

Datum objave: 14. 5. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA -U vojarni “123 brigade HV” u Požegi održana je svečana prisega 30. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Svečanu prisegu položilo je ukupno 191 ročnica i ročnik. Na polaganju prisege sudjelovao je i Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na polaganju prisege 30. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u vojarni „123. brigade HV“ u Požegi. U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović ročnim vojnicima je rekao da su na dragovoljno vojno osposobljavanje došli s određenim porivom, pozivom, željom i ambicijom.

„Respektiram to što ste u ovo vrijeme lagodnosti odabrali jedan poziv koji je težak i u kojem se moraš odreći određenih dijelova svoje osobne slobode, ali i s jednim velikim visokim plemenitim ciljem, a to je obrana zemlje, zajednice, doma u kojem živiš“, poručio im je Predsjednik.

Predsjednik Milanović čestitao im je na tom „hrabrom i nekonformističkom izboru u vrijeme konformizma i opće klime u društvu da se sve može dobiti brzo i lako, bez ozbiljnijeg odricanja“. Obraćanje je zaključio riječima: „Vas dvjesto, sljedećih dvjesto i onih skoro deset tisuća do sada, mala su, ali značajna, moćna grupa ljudi na koju Hrvatska računa“.

Uz Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske na polaganju prisege 30. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, savjetnik predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost dr. sc. Dragan Lozančić i posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

IZVOR: predsjednik.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn