SVE ZA NJEGA – Završnica vrijednog projekta Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske lige protiv raka “Dr. Zorislav Slović”

Datum objave: 02. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Još jedno redovno stručno predavanje u organizaciji novogradiške Podružnice hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske lige za borbu protiv raka „Dr Zorislav Slović”, ovaj put na aktualnu temu “novih metoda u diganostici i liječenju raka pluća”, bilo je povod i za svečanost dodjele zahvalnica svima onima koji su pomogli u kupnji ultrazvučne sonde.

Završetak jedinstvenog projekta novogradiške podružnice Hrvatske lige za borbu protiv raka “Dr.Zorislav Slović”, “Sve za njega”, kojim su, tijekom, cijele godine, nizom humanitarnih akcija i kulturnih događaja, organizatori željeli skrenuti pozornost javnosti na važnost prevencije raka prostate i skupiti sredstva za kupnju ultrazvučne sonde za Opću bolnicu Nova Gradiška, simbolično je označen svečanom dodjelom zahvalnica svima onima koji su u tome pomogli.

“Iznimno vrijedan, velik i zahtjevan projekt “Sve za njega”, na kojeg smo iznimno ponosni, je iza nas. Riječ je o projektu u kojem smo, kroz nekoliko humanitarnih akcija, koncert, utrku, aukciju slika, zahvaljujući brojnim sugrađanima, ali i donacijama Brodsko posavske županije, Grada Nova Gradiška, Općina, te nekolicine fizičkih i pravnih osoba, uspjeli skupiti sredstva za kupnju ultrazvučne sonde za ranu dijagnostiku raka prostate s mogućnošću biopsije., koja, već dva mjeseca, “uredno radi” u urološkoj ambulanti Opće bolnice Nova Gradiška, što znatno podiže kvalitetu liječenja naših pacijenata, omogućujući im prije svega, da ne moraju ići u druge centre.Uz mnogobrojne informativno-edukativno-humanitarne aktivnosti koje smo proveli tijekom proteklih 12 mjeseci, važno je reći i kako “financijska vrijednost” provedenih akcija iznosi više od 100 tisuća kuna, ali i kako nastavljamo istim tempom, ovaj puta, nastojeći prikupiti sredstva za Pulmološku ambulantu novogradiške bolnice.”, upoznala je , tom prigodom, predsjednica “Lige” Tereza Grgić.

Zahvalnice za doprinos radu Lige, suradnju i donaciju u Humanitarnoj akciji “Sve za njega”, primili su, između ostalih i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić u ime Grada Nova Gradiška, te u ime “svojih” Općina, Pavo Klarić, načelnik Gornjih Bogićevaca i Vitomir Žakić, čelni čovjek Općine Cernik.

Svečanost dodjele zahvalnica u organizaciji novogradiške Podružnice Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske lige za borbu protiv raka „Dr Zorislav Slović” bila je i prilika za još jedno redovno stručno predavanje, ovaj puta na temu “novih metoda u diganostici i liječenju raka pluća” koje je održala gošća s Klinike za plućne bolesti Jordanovac KBC Zagreb, dr. Lela Bitar.

TEKST: S. T.     FOTO: Radio Bljesak

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn