SVE MANJE ROĐENIH – U 2016. godini najmanji broj poroda u požeškom rodilištu u zadnjih 60 godina!

Datum objave: 02. 1. 2017. | Kategorija: Društvo

sleeping_baby

POŽEGA – Dok je mala Ena prva beba rođena u pakračkom rodilištu i na području Požeško-slavonske županije, prvu bebu u požeškoj bolnici rođenu u ovoj godini, još čekamo. Iz godine u godinu, naime, u požeškoj se bolnici bilježi drastičan pad novorođenih.

Prema riječima ravnatelja Opće županijske bolnice prof.dr.sc. Željka Glavića u 2016. godini rođeno je 453-oje djece. To je najmanji broj poroda unazad 60 godina, naglasio je alarmantnu činjenicu ravnatelj Glavić. Statistika je neumoljiva i zorno pokazuje stanje nataliteta na području Požeštine – u 2013. godini je u požeškoj bolnici rođeno 550 djece od kada je trend smanjenja. U 2014. je bilo 543-oje novorođenih da bi se u 2015. godini rodilo 478 djece.

Problem sve starijeg stanovništva prisutan je i na nacionalnoj razini, no Slavonija, pa i Požeško-slavonska županija pri tom imaju dodatni uteg na vagi – sve veći broj mladih obitelji koji bolju budućnost traže izvan granica zavičaja.Kako se bliže lokalni izbori,  pretendenti na vlast rado će se izjašnjavati i o ovoj problematici, no hoće li se u toj verbalnoj bujici obećanja izdvojiti i neko čvrsto uporište za jasnu pronatalitetnu politiku, ostaje tek da vidimo.

TEKST: S.P/D.K.      FOTO: ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn