SVE JE SPREMNO ZA OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CERNIK- U ozračju prošlosti za bolju budućnost

Datum objave: 23. 5. 2023. | Kategorija: Društvo

CERNIK – Ponoseći se svojom višestoljetnom poviješću, iznimno bogatom kulturnom baštinom ali i brojnim uspjesima novijeg datuma, Općina Cernik nizom će sadržaja obilježiti 30.godišnjicu postojanja i Dan Općine. Program obilježavanja počinje u petak, 26. svibnja za kada je najavljena svečana sjednica Općinskog vijeća a nastavlja se u subotu, 27., nizom sportskih i kulturno-zabavnih sadržaja

Cernik, Općina koja se ponosi svojom 750 godina dugom poviješću i iznimno bogatom kulturnom baštinom, ali i Općina koja je posljednjih godina brojnim projektima napravila značajne iskorake i izmijenila vizure, nizom će sadržaja, u društvu prijatelja i suradnika, obilježiti 30.godišnjicu postojanja i svoj Dan.

Program obilježavanja počinje u petak, 26.svibnja, polaganjem vijenaca poginulim hrvatskim braniteljima i svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj će biti rekapitulirano učinjeno u prethodnom razdoblju ali i najavljeno sve ono što Općinu čeka narednih mjeseci. Istoga dana Cerničani će za male i velike, profesionalce i amatere otvoriti i Outdoor fitness park, a u poslijepodnevnim satima važnom će se obljetnicom pohvaliti i članovi KUD-a Seljačka sloga Opatovac, promocijom monografije “Naših 100 godina”. Dan kasnije, u subotu, 27.svibnja u prijepodnevnim satima na jezeru Bačica bit će organiziran Cernik disc golf open, dok je poslijepodne rezervirano za tradicijsku baštinu u režiji KUD-a slavljenika i smotru folklora „Igraj kolo, nemoj stati!“ Uz domaćine, na smotri će se predstaviti i članovi KUD-a „Seljačka sloga“ Donja Dubrava, KUD-a „Ogranak seljačke sloge“ Lupoglav, „Drežnik“ iz Drežnika, KUD „Matija Antun Relković“ Davor, KUU „Cernik“ Cernik, KUD „Šokadija“ Šumeće i KUD „Krešimir Šimić“ Podcrkavlje, a dvodnevna će svečanost završiti večernjim koncertom Stjepana Jeršeka Štefa i TS Satir.

TEKST: Simonida Tarbuk             FOTO: D. Pok/cernik.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn