SUZBIJANJE ZLOUPORABE DROGA – Zaplijenjena marihuana, ekstazi i kokain

Datum objave: 10. 7. 2021. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem obuhvatili sedam (7) osoba u dobi od 19 do 44 zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela i prekršaja, uglavnom iz područja kriminaliteta droga.

U nastavku aktivnosti suzbijanja zlouporabe droga policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske, u razdoblju od 5. do 8. srpnja, zaplijenjeno je 25,48 grama droge marihuana, 11 kanabis biljaka, 15 tableta droge ekstazi, 0,5 grama droge kokain i drugi predmeti koji su u vezi s počinjenjem kaznenih djela.

Naime, policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem obuhvatili sedam (7) osoba u dobi od 19 do 44 zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela i prekršaja, uglavnom iz područja kriminaliteta droga.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 5, srpnja, u 19.20 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su od 36-godišnjeg putnika u osobnom automobilu (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka) oduzeli 0,5 grama droge kokain. Dana 5. srpnja, u 21.30 sati, na području Općine Oprisavci, policijski službenici su od 20-godišnjaka oduzeli 5,88 grama droge marihuana.

Prilikom nadzora prometa, dana 6. srpnja, u 20.40 sati, na novogradiškom području, policijski službenici su, uređajima za detekciju alkohola i droga, u organizmu 24-godišnjaka očitali prisutnost alkohola (0,17 promila) i droga, a koji se potom odbio podvrgnuti liječničkom pregledu, odnosno uzimanju uzorka krvi ili urina radi analize i utvrđivanja prisutnosti droga, te je time počinio prekršaj iz članka 282. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Također je od njega oduzeto 0,4 grama droge marihuana, nakon čega je zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

Dana 7. srpnja, u Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški, protiv 24-godišnjaka je proveden žurni prekršajni postupak, kojom prilikom je proglašen krivim i kažnjen zatvorskom kaznom od 10 dana uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 6 mjeseci, a potom su ga policijski službenici predali u zatvor u Požegi. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem, dana 7. srpnja, utvrđeno je da je 19-godišnjak, na području Općine Garčin, prethodno prodao 10 grama droge marihuane 25-godišnjaku, koji je također ranije kazneno i prekršajno prijavljen (dnevna informacija od 21. svibnja). Od 19-godišnjaka je oduzeto 15 tableta droge ekstazi i 7 grama droge marihuana. Istoga dana, u 10 sati, na području Općine Rešetari, policijski službenici su od 20-godišnjaka oduzeli 1,2 grama droge marihuana.

Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, policijski službenici su dana 8. srpnja, pretražili dom i prostorije koje koristi 44-godišnjak sa područja Općine Brodski Stupnik, a kojom prilikom su pronašli i oduzeli 11 kanabis biljaka, visine od 50 do 80 cm, koje je osumnjičeni uzgajao s ciljem daljnje prodaje.

Na području Općine Oprisavci, policijski službenici su dana 8. srpnja, u 18.50 sati, prilikom nadzora u prometu zaustavili osobni automobil, kojom prilikom su od 23-godišnjeg suvozača oduzeli 1 gram droge marihuane.

Policijski službenici protiv 19-godišnjaka i 44-godišnjaka podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Protiv ostalih počinitelja slijede optužni prijedlozi Općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

TEKST: S. P./ PU BP        FOTO: PU BP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn