SUSRETI PRIJATELJA BLJESAK 2019 – Dan branitelja Grada Pakraca i 24. godišnjica VRO Bljesak

Datum objave: 25. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Danom branitelja Grada Pakraca i „Susretom prijatelja – Bljesak 2019.“, u Pakracu će od 2. do 4. svibnja tradicionalno biti obilježena 24. godišnjica Vojno–redarstvene akcije „Bljesak“.

Ovogodišnje obilježavanje započinje u četvrtak 2.5. promocijom knjige „Početak i kraj sna jednog apatrida“, autora Ante Ćurka koja će biti upriličena u Gradskoj knjižnici u Pakracu s početkom u 19 sati. Sljedeći dan, petak 3.5. rezerviran je za polaganje vijenaca i paljenje svijeća u čast i sjećanje na poginule hrvatske branitelje. Nakon polaganja vijenaca na Spomen–obilježju u Lipiku koje je predviđeno u 18 sati, pola sata kasnije delegacije i izaslanstva će položiti vijence i zapaliti svijeće i na Spomen–obilježju hrvatskim braniteljima u Pakracu, a potom će od 19 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije biti služena sveta misa.

Tradicionalni „Susret prijatelja – Bljesak“ zakazan je za subotu 4.5., a bit će održan u planinarskom domu Omanovac nedaleko Pakraca. Od 11 sati započinju sportske igre branitelja kao i natjecanje u kuhanju čobanca, a u 13 je predviđena svečanost otvaranja Susreta. Proglašenje pobjednika i podjela priznanja će biti upriličena oko 15 sati nakon čega slijedi nastavak druženja uz glazbu. Organizatori i ovogodišnje 24. Obljetnice VRA „Bljesak“ su Grad Pakrac i Udrugu hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika.

TEKST: S. P.      FOTO: plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn