SUSRETI PRIJATELJA BLJESAK 2018 – Dan branitelja Grada Pakraca i 23. godišnjica VRO Bljesak

Datum objave: 06. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna 2

PAKRAC – Središnji događaj obilježavanja Dana branitelja Grada Pakraca i 23. godišnjice Vojno redarstvene operacije “Bljesak”, tradicionalni Susreti prijatelja – Bljesak 2018, održan je jučer na izletištu Omanovac. U organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, a pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, dvodnevnom proslavom branitelji su odali počast tom velikom događaju za pakrački i lipički kraj te se prisjetili svojih palih suboraca. U petak je održan duhovni dio, polaganje vijenaca, sveta misa i koncert primadone Radojke Šverko.

“Danas slavimo pobjedu, slavimo dan kada smo se riješili zla, a to je ujedno i Dan branitelja Pakraca. Udruge branitelja iz cijele Hrvatske će se družiti i natjecati u raznim sportskim i kulinarskim aktivnostima. U sportskoj dvorani u Pakracu je organiziran turnir u kuglanju, a na Omanovcu su natjecanja u kuhanju čobancu, beli, visećem kuglanju i pikadu”, rekao je za Slavonski.hr predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika Miroslav Ivančić. Na uvodu u otvaranje događanja branitelj i pjesnik Hrvoje Horvat pročitao je dvije svoje pjesme posvećene Bljesku i ratnom Pakracu, a nakon njega je riječ preuzeo pomoćnik ministra branitelja i sam sudionik VRO Bljesak Dinko Tandara.

naslovna

“Drago mi se što svake godine ovdje vidim sve više ljudi, a bilo bi mi još draže da ovdje vidim više mladih ljudi i zato pozivan sve ovdje prisutne da sljedeće godine dovedu i svoju djecu da i oni osjete zajedništvo kakvo smo mi osjetili dok smo branili Pakrac i Omanovac”, rekao je.

Predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika Miroslav Ivančić podijelio je priznanja institucijama, udrugama i pojedincima koji pomažu organizaciju ove manifestacije, ali i onima koji kroz razne oblike suradnje pomažu pakračkim braniteljskim udrugama.

TEKST: B. M.      FOTO: B. M.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn