SUSRET PJEVAČKIH ZBOROVA U CERNIKU – Nakon dvije godine prisilne pauze, “Tomislavci” počeli s nastupima

Datum objave: 11. 10. 2021. | Kategorija: Kultura

CERNIK – Nakon dvije godine prisilne pauze i nemogućnosti nastupanja, članovi Hrvatskog pjevačkog društva “Tomislav” s puno su zadovoljstva, na tradicionalnom Susretu pjevačkih zborova, u crkvi svetog Petra apostola u Cerniku, ugostili prijatelje iz Županje, Petrinje i Nove Gradiške

Udruga s tradicijom dugom 116 godina, Hrvatsko pjevačko društvo “Tomislav” iz Cernika, protekli je vikend, na tradicinalnom Susretu pjevačkih zborova, ugostila prijatelje iz Županje, Petrinje i Nove Gradiške. Susret pjesme i prijatelja, nakon dvije godine prisilne pauze i nemogućnosti nastupanja, na zadovoljstvo domaćina, okupio je i brojne poklonike rada Tomislavaca.

Uoči koncerta održanog u sjajnom, akustičnom prostoru crkve svetog Petra apostola, riječi pozdrava, gostima i posjetiteljima, uputili su gvardijan fra Vjenceslav Janjić, načelnik Općine Cernik, ujedno i dugogodišnji član društva, Vitomir Žakić, te predsjednik HPD “Tomislav” Đuro Vuk, rekavši kako su jedva dočekali ponovne probe i druženja, jer pjesma je ono što vole i što ih spaja.

“Hrvatsko pjevačko društvo „Tomislav“ ove godine puni 116 godina rada i postojanja i drago nam je da nastavljamo tradiciju druženja, sviranja i pjevanja. Svi koji nam se žele pridružiti kao novi članovi, dobro su došli, a važno je reći i kako uz standardnu ekipu pjevača i svirača, imamo i tri nova visokoobrazovana dirigenta, što jamči i sigurnu budućnost društva.” rekao je prvi među Tomislavcima, predsjednik Vuk.

Uz susret pjevačkih zborova, dopuste li to epidemiološke okolnosti, do kraja godine čeka nas još, kako je najavio i tradicionalni Božićni koncert.

Uz domaćine, članove Mješovitog pjevačkog zbora pod ravnanjem dirigentice Matee Jelinić, na koncertu su nastupili i Hrvatsko pjevačko društvo „Graničar“ iz Nove Gradiške, Kulturno umjetnička udruga „Kristal sladorana“ iz Županje i Vokalni ansambl „Petrusice“ iz Petrinje.

TEKST: S. T.             FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn