SURADNJA – Pleternica donirala Čaglinu vatrogasnu cisternu

Datum objave: 06. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – Nakon što je DVD Pleternica kroz donaciju Vlade RH dobio novu vatrogasnu cisternu, odlukom upravnog odbora DVD-a Pleternica i Grada Pletenice postojeća vatrogasna cisterna predana je na korištenje DVD-u Čaglin. Primopredaji cisterne nazočili su gradonačelnica Grada Pleternice Antonija Jozić i načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač.

“Čast mi je biti u Čaglinu, s vatrogascima DVD-a Pleternica na čelu s predsjednikom Radovanom Rotarom u prilici predaje vozila DVD-u Čaglin. Izuzetno sam sretna zbog velikog srca naših vatrogasaca koji pomažu, ne samo građanima nego i drugim društvima kao što je to danas ovdje u Čaglinu” rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

DVD Čaglin na području Požeško-slavonske županije ima najviše intervencija upravo u dostavi vode, a s obzirom na široko područje koje pokrivaju odluka DVD-a Pleternica da vozilo ode u Čaglin ima dodatni značaj.

Na donaciji je zahvalio načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač. “Zahvaljujem na ovoj donaciji jer mi u općini Čaglin imamo 31 naselje na 180 kvadratnih kilometara. Ogromna površina, raštrkana naselja, slabo izgrađena hidrantska mreža, tako da nam je u DVD Čaglin kao Vatrogasnom centru, nedostajalo upravo ovakvo vatrogasno vozilo. Ono će biti u punoj funkciji, najviše u prijevozu vode, što je i prošle godine bio najveći zadatak čaglinskih vatrogasaca. Ovo je vozilo i puno novije od naših navalnih vozila, pa se i stoga zahvaljujem i DVD Pleternica i gradonačelnici Jozić što su prepoznali ovu našu potrebu,” rekao je načelnik Bardač.
TEKST: S. P.     FOTO:pleternica.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn