SURADNJA OPĆINA REŠETARI I KANFANAR – Mali Slavonci na praznicima iz snova u Ljetnom kampu u Balama

Datum objave: 07. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Dugogodišnja suradnja i prijateljstvo Općine Rešetari i istarske Općine Kanfanar na području gospodarstva, održivog razvoja i zaštite okoliša, kulture i sporta, rezultirala je i prijateljstvom onih najmlađih. Zime su, tako već godinama, rezervirane za boravak malih Istrijana u Slavoniji, a ljeta Rešetarcima za praznike iz snova, u Ljetnom kampu u Balama.

Nakon što je, početkom siječnja, dvadesetero djece i voditelja Društva naša djeca općine Kanfanar, slijedom dugogodišnje suradnje s prijateljskom Općinom Rešetari, dio zimskih praznika provelo u Slavoniji, uz posjet Cerničkoj Šagovini, Kutjevu, Požegi, Lipiku, Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški i Cerniku, aktualno ljeto tradicionalno je rezervirano za boravak malih Rešetaraca u Istri. 50-ero djece i voditelja Društva naša djeca Rešetari, ovih dana provode praznike iz snova u Ljetnom kampu Colone u Balama.

Uz more i predivne plaže, stručno vodstvo i brigu, domaćini su gostima iz Slavonije pripremili i mnoštvo zabave, nastavne i edukativne programe i radionice, izlete do obljižnjih turističkih destinacija, te brojna druga nezaboravna ljetna iskustva.

Jer, boravak u kampu Colone zamišljen je kao spoj odmora i učenja, sporta i rekreacije, prijateljstva i zabave. Suradnja i prijateljstvo dviju Općina potvrđeno je i prilikom svečanosti obilježavanja Dana Općine Rešetari kojoj su nazočili predstavnici Općine Kanfanar predvođeni načelnikom Sandrom Jurmanom.

TEKST: S. Tarbuk    FOTO: resetari.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn