SURADNJA I ZAJEDNIČKI INTERES – Potpisan Sporazum o sufinanciranju uređenja objekta Policijske postaje Požega

Datum objave: 03. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Ministar unutarnjih poslova RH dr.sc. Davor Božinović i gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić potpisali su danas u Gradskoj vijećnici Grada Požege Sporazum o sufinanciranju uređenja objekta Policijske postaje Požega.

Sporazum ima za cilj poboljšanje radnih uvjeta policijskih službenika i obuhvaća nužne radove u ukupnom iznosu od 300 tisuća kuna s PDV-om pri čemu Grad Požega osigurava 60 posto, a Ministarstvo unutarnjih poslova iznos od 40 posto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ministarstvo unutarnjih poslova u zadnje tri godine puno je pomoglo na području Grada Požege, posebice kroz Program sigurnosti cestovnog prometa gdje smo nakon 40 godina uredili sve prostore koji su bili iznimno opasni za naše sugrađane, posebno najmlađe. Istinski smo zahvalni na tako dobroj suradnji, a ovaj Sporazum pokazuje kako Grad Požega želi jednako uzvratiti kako bi naši policajci, zbog kojih je Požega treći najsigurniji grad u Hrvatskoj i koji su vrlo važni u ovom gradu, imali kvalitetnije uvjete za rad. Ovo je naša svojevrsna zahvala, a nadamo se kako ćemo i dalje ovako uspješno surađivati,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ministarstvo unutarnjih poslova nastavlja i pojačava svoju riješenost da hrvatskoj policiji osigura dostojne uvjete rada. Policijska postaja žarište je sigurnosti svakog mjesta i kao ministru meni je itekako važno u kakvim uvjetima rade hrvatski policajci, a svi oni zaslužuju kvalitetne i suvremene uvjete rada. Kvaliteta prostora u kojima policijski službenici rade nije uvijek na ratini onih kakve imaju drugi državni i lokalni službenici i to je nešto što ćemo mijenjati i nešto što već mijenjamo. To svojevrsno zanemarivanje koje traje godinama ne možemo u kratkom roku promijeniti sami i zato nam je važno razumijevanje lokalnih sredina, lokalnih vlasti jer zapravo se radi o istom interesu. Kada bi sami diljem Hrvatske ulagali bez pomoći lokalne zajednice puno manje bi mogli napraviti i zato smo zahvalni svima koji razumiju da je sigurnost zajednički interes. Zahvaljujem stoga i gradonačelniku Darku Puljašiću i nadam se kako će i drugi slijediti ovaj primjer,” rekao je ministar Božinović.

Potpisivanju sporazuma nazočili su i pomoćnik ministar unutarnjih poslova Cvjetko Obradović, načelnik Policijske uprave Požeško-slavonske Željko Grgić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Željko Glavić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

 

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn