SURADNJA I BRATIMLJENJE – DVD Rešetari, Zakorenje i Bribir obilježili 10.godišnjicu potpisivanja Povelje o suradnji i bratimljenju

Datum objave: 19. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava Rešetari, Zakorenje i Bribir iz Primorsko goranske županije,ovih su dana, na susretu organiziranom na Strelištu Lovačkog društva Gostinac, obilježili 10.godišnjicu potpisivanja Povelje o suradnji i bratimljenju. Uz potvrdu i nastavak prijateljstva, međusobno povezivanje Općina, bila je to i prilika za druženje, razmjenu iskustava i dogovor zajedničkih projekata.

Uz odavno dokazanu humanost i izraženu svijest o važnosti društvenog angažmana, vatrogasci Rešetara, Zakorenja i Bribira iz Primorsko goranske županije, ovih su se dana, na susretu organiziranom na Strelištu Lovačkog društva Gostinac, potvrdili i kao najbolji ambasadori svojih općina, svjesni kako je suradnja prilika za zajednički ali i pojedinačni napredak. Povod susreta bilo je obilježavanje 10. godišnjice potpisivanja Povelje o suradnji i bratimljenju, iako međusobna, formalna i neformalna druženja, traju i pet godina više.

Uz potvrdu i nastavak prijateljstva, povezivanje društava i Općina iz tri županije, bila je to i prilika za razmjenu iskustava i dogovor zajedničkih projekata, što su, osobnim dolaskom, uz vatrogasce kao inicijatore, podržali i načelnik Općine Vinodolski Marijan Karlić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Brestovac Tomo Vrhovac. Potvrdio je to, pozdravljajući drage goste, i domaćin Zlatko Aga, načelnik Općine Rešetari. “Dolazak delegacije općina Vinodol i Brestovac ima za cilj potaknuti suradnju Općina ali je i podići na višu razinu. Želja nam je da, uz dobrovoljna vatrogasna društva koja prijateljuju već 15 godina, povežemo i druge udruge, te razmotrimo mogućnost suradnje u gospodarstvu, zbog čega smo goste danas upoznali s našim projektima i načinom na koji smo, kao jedna od rijetkih Općina u Hrvatskoj, povukli najviše europskog novca.”, rekao je , tom prigodom, Aga.

Mogućnost suradnje pozdravio je i načelnik Općine Vinodol, Marijan Karlić, uvjeren kako se, za dobrobit svih, zajedničkim snagama treba zalagati za što čvršće spajanje zelene i plave Hrvatske. “Imam sreću da sam ovdje sa svojim prijateljem načelnikom, sjajnim povodom, u prekrasnom okruženju. Bila je to prilika da u radnom dijelu sureta jedan drugog upoznamo s malim i veselim detaljima zajedničkih projekata koji idu dobrim ritmom i siguran sam, bit će na opće zadovoljstvo djece, mladeži i starijih, kojima smo, a vidim da se o tome itekako vodi računa i u Općini Rešetari, dužni posljednje godine života učiniti što dostojanstvenijima. Ono što je naša budućnost i još nešto što nas povezuje, svakako su novi prostori vrtića, koje i u Rešetarima i u Vinodolu, radimo za našu djecu. Današnji susret i druženje, uz nastavak suradnje dobrovoljnih vatrogasnih društava i razmjenu ideja i iskustava, prilika je i da se, zajednički, svim snagama, zalažemo za ujedinjenje, mora i Slavonije, Rešetara i Vindola”, rekao je Marijan Karlić, načelnik općine Vinodol.

“Prigodno obilježavanje desete godišnjice potpisivanja Povelje o suradnji i bratimljenju dobrovoljnih vatrogasnih društava prigoda je da uložimo dodatan napor u nastavku suradnje koja je postala tradicija. Izuzetna mi je čast što mogu biti ovdje i predstavljati Općinu Brestovac i DVD Zakorenje, pozdravljajući na prvom mjestu vatrogasce koji su, osim što su se uspješno povezali međusobno, spojili i jedinice lokalne samouprave. Na njihovu inicijativu razgovarali smo s načelnikom o realizaciji projekta koji ćemo zajedno kandidirati i koji će povezati Općinu Brestovac i Općinu Rešetari”, upoznao je Tomo Vrhovac, predsjednik Općinskog vijeća Općine Brestovac.  Ispred postrojenih vatrogasaca prijavak načelniku Zlatku Agi podnio je zapovjednik DVD Rešatari Antun Jug, a goste su, uz predstavnike “vlasti”, pozdravili i prvi ljudi vatrogasnih društava-Krešimir Knežević, predsjednik društva domaćina, Slavko Lončarević, predsjednik DVD-a Zakorenje i Hari Petrović iz DVD-a Bribir.

TEKST: S.T.       FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn