ŠUMA OKOM ŠUMARA – Novogradiščanin Goran Dorić dobitnik Grand Prixa 14. Bjelovarskog salona fotografije

Datum objave: 16. 8. 2018. | Kategorija: Kultura

dorić

NOVA GRADIŠKA – Grand prix 14.Bjelovarskog salona fotografije „Šuma okom šumara“ s međunarodnim sudjelovanjem, ove je godine, za seriju crno bijelih fotografija „Raskoš zimskog ruha“ dobio Novogradiščanin Goran Dorić. Odlučio je tako tročlani ocjenjivački sud birajući između 354 fotografije i 37 autora. Drugi je to u nizu Grand prixa višestruko nagrađivanog autora koji mu omogućuje i samostalnu izložbu slijedeće godine.

Priča „Šuma okom šumara“ pokrenuta 2011., na prijedlog Hrvatske u Međunarodnoj godini šuma, priča je o umjetnosti, fotografiji i ekologiji, priča o hrvatskim šumama „ispričana očima“ onih koji je najbolje poznaju-šumara. Pokrenuta zaslugom članova bjelovarskog ogranka Hrvatskog šumarskog društva, kojima su se, s vremenom pridružili i kolege šumari-fotografi iz drugih Hrvatskih gradova, „Šuma okom šumara“ danas- respektabilna je izložba fotografija koje su obišle svijet, ali i dobile priliku biti stalno izložene u zgradi Ujedinjenih nacija , manifestacija s tradicijom koju su i ove godine, 20.lipnja, povodom Dana hrvatskog šumarstva, u bjelovarskom Gradskom muzeju, organizirali „pokretači“, s ciljem predstavljanja i popularizacije šumarske struke ali i osviješćivanja javnosti prema vrijednosti i značaju šuma i prirode uopće.

Tročlani ocjenjivački sud za 14.je salon, birao između 354 pristigle fotografije i 37 autora, među kojima je i dobitnik Grand prixa-Novogradiščanin, Goran Dorić, djelatnik Hrvatskih šuma i višestruko nagrađivani umjetnik fotografije. Glavnu nagradu salona autor je osvojio serijom fotografija „Raskoš zimskog ruha“, nastalih na Psunju, na potezu od Bolnice do Brezovog polja i koje su, kako je rekao, na prijedlog kolega iz novogradiškog foto kluba F4, u konačnici „prebačene“ u crno-bijele.

mam14salon_800

Nagrađene Goranove fotografije, uz još šest drugih, dio su ovogodišnjeg izložbenog postava. Uz Gorana Dorića, priliku da predstave svoje fotografije na ovogodišnjem, 14.izložbenom salonu, dobili su i Hrvoje Čeliković i Zdravko Mišić iz Uprave šuma Nova Gradiška, te Oliver Vlainić, rodom Novogradiščanin. Kako novogradiški, ali i šumari fotografi iz cijele Hrvatske vide šumu, moći će, narednih dana vidjeti i svi koji navrate u Novu Gradišku, jer, izložba je, već tradicionalno uz Glazbeno ljeto, postavljena u izlogu bivše Name, pa zavirite.

TEKST: S. Tarbuk    FOTO: novska.in/hrsumdrbj

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn