SUFINANCIRANJE – Za projekte razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda 9,4 milijuna eura

Datum objave: 13. 5. 2023. | Kategorija: Društvo

ZAGREB – Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u petak 12. svibnja 2023. je objavilo popis odabranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se financirati u 2023. godini. U Požeško-slavonskoj županiji odobreno je 8, a u Brodsko-posavskoj 12 projekata.
 
Prijave projekata na Javni poziv Ministarstva bile su moguće u razdoblju od 8. veljače 2023. do 10. ožujka 2023. godine. Nakon provedene administrativne provjere pristiglih zahtjeva proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva Ministarstva. Odobreno je 388 projekta koji će se sufinancirati s ukupnim iznosom od 9.498.400,00 eura. Najmanji iznos sufinanciranja po projektu iznosi 1.600 eura dok je najveći 35.600 eura.  Popis svih odobrenih projekata za sufinanciranje u 2023. godini dostupan je na internetskim stranicama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

U Požeško-slavonskoj županiji odobreno je osam projekata:

U Brodsko-posavskoj je odabrano 12 projekata:

Riječ je o projektima koji će poticati ili pridonositi boljem obavljanju kako komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, tako i aktivnosti na realizaciji svih drugih projekata koji će pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

S odabranim Korisnicima Ministarstvo će potpisati Ugovor o sufinanciranju.

TEKST: S. P.              FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn