STRPLJEN, SPAŠEN – Hrvatski telekom prebacuje odgovornost na Hrvatske ceste, a radovi na kružnim tokovima stoje!

Datum objave: 01. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Izgradnja kružnih tokova kraj starog autobusnog kolodvora i Zvečeva tijekom posljednjih nekoliko mjeseci uzrokuju brojne probleme i zastoje u odvijanju prometa. Rok za dovršetak je do 1. siječnja, no danima se na tom radilištu ne događa ništa što bi ublažilo nestrpljenje vozača.

Predstavnici izvođača radova upiru prstom, a to su potvrdili i čelnici grada Požege da je zastoj zbog tvrtke Hrvatski telekom koja navodno treba izmjestiti podzemne telekomunikacijske vodove. Hrvatski telekom ima svoje viđenje problema.

“Predmetnu investiciju vodi tvrtka Hrvatske ceste koja je, s obzirom da Hrvatski Telekom na navedenom području posjeduje uporabne dozvole, bila dužna napraviti i financirati projekte izmještanja elektroničko komunikacijske infrastrukture i kabela HT-a, što nije u potpunosti realizirano. HT trenutno s podizvođačima Hrvatskih cesta poduzima aktivnosti te im pomaže oko terenske podrške i dokumentacije kako bi se projekt dovršio čim prije. Dio bakrene infrastrukture izmješten je tijekom prošlog tjedna, a dio će biti izmješten ovaj tjedan. Također, HT je pružio uvid u podatke vezane uz optičku infrastrukturu koju je potrebno izmjestiti te se trenutno čeka konačno tehničko rješenja za taj projekt od investitora HC. Hrvatski Telekom je u cijelom projektu bio odgovoran partner te smo odradili sve što je bilo u našoj odgovornosti,” stoji u odgovoru Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog telekoma.

Nažalost, nisu odgovorili u kojim će se rokovima sve izvesti jer građevinari tvrde da su spremni dovršiti posao za nekoliko dana nakon zahvata HT-a.

TEKST: S. P./ J. T.         FOTO: D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn