STOŽER CZ PSŽ: Požeško – slavonska županija više nema pozitivnih na COVID-19!

Datum objave: 22. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeško – slavonska županija na 22. dan ne samo da nema novooboljelih osoba, nego nema više niti jednu pozitivnu osobu. Za tri osobe koje su bile pozitivne na COVID-19 stigli su dvostruki negativni nalazi, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera CZ Požeško-slavonske županije.

U samoizolaciji se nalazi 304 osobe, ukupno je testirano 203 osoba, a jučer 21. travnja su 35 uzoraka poslana na analizu i svi su negativni. „Požeško – slavonska županija opet ima nula pozitivnih na korona virusa. Tri osobe koje su bile pozitivne na COVID-19, dobile su dvostruki negativan nalaz te više nisu pozitivne na COVID-19. Ovo je izvanredna vijest i iznimno smo sretni što je naša županija ponovno bez pozitivnih na COVID-19. Zajedničkim snagama i naporima uspjeli smo postići da se virus ne proširi te da ostanemo na tako malom broju zaraženih, a koji sada više nisu pozitivni na COVID-19. Zahvaljujem se svim zdravstvenim djelatnicima, djelatnicima stožera, našem epidemiologu te svim žiteljima naše županije koji savjesnim ponašanjem pridonose ovakvim rezultatima. Ujedno pozivam da se i dalje pridržavamo svih mjera kako bi rezultati i dalje bili ovakvi.“ rekao je župan Tomašević.

„U slijedećem periodu imat ćemo povećani broj testiranja iz razloga što svi djelatnici ustanova socijalne skrbi koji dolaze na rad moraju biti testirani. Vezano na zaštitnu opremu, sve socijalne ustanove su opremljene zaštitnom opremom,“ rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije Mato Matijević.

„Jučer smo dobili nove upute vezano na rad COVID-19 ambulanti. 24-sati rad u COVID-19 ambulantama se obustavlja, također i za dentalnu zdravstvenu zaštitu osoba koje su pod sumnjom na korona virus. Ambulante od sada rade 7 dana u tjednu ali od 08-20 sati.“ izvijestio je ravnatelj Doma zdravlja Požeško – slavonske županije Marijan Višaticki.

„Zadovoljstvo mi je reći kako Požeško slavonska županija na današnji dan nema pozitivnih osoba na COVID-19. Osobe koje smo imali na praćenju, nekih 30ak dana i koje su bile pozitivne, smatrali smo se radi o osobama sa povećanim rizikom širenja s obzirom na njihova radna mjesta. Temeljem toga nismo htjeli samo pustiti da prođe 28 dana, nego smo ih testirali i nakon što smo primili dva negativna nalaza s razmakom od 24 sata ili većim, one se smatraju COVID-19 negativnima. Također prestaje njihova kućna izolacija. Treća osoba je također negativna, no još uvijek je u bolnici, i očekujemo da se ona otpusti iz bolnice.“ rekao je epidemiolog Ante Vitalia.

IZVOR: pszupanija.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn