STOŽER CZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE: Požeško-slavonska županija i dalje nema zaraženih korona virusom

Datum objave: 25. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeško-slavonska županija i dalje nema zaraženih korona virusom, jer je i zadnji nalaz kontrolirane osobe pristigao kao negativan, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera CZ Požeško-slavonske županije.

Osim ove županije još jedino Virovitičko-podravska županija nema zaraženih. U susjednoj, Osječko-baranjskoj županiji broj zaraženih raste i sada je već 26, pa se, rečeno je na konferenciji za medije županijskog Stožera CZ, treba posebno zabrinjavati zbog osoba koje dolaze upravo iz tog pravca. Kako su studenti iz Osijeka dobili pozive da se dođu iseliti iz studentskih domova, svi ti odlasci će biti pod kontrolom – evidentirani će biti i svi vozači i sve osobe koje odlaze u Osijek, dobit će propusnicu i bit će pod kontrolom policije. Isto tako, izdavat će se propusnice članovima obitelji kojima netko dolazi na zračnoj luci Zagreb, a nakon dolaska te osobe idu u samoizolaciju.

Povećan je broj poziva građana na broj 112, pa je ravnatelj Civilne zaštite Slavko Marinac zamolio građane da ne zovu bez prijeke potrebe taj broj, nego broj 113 na koje će im se javiti volonteri Crvenog križa i pojasniti sve što ih zanima.

Ivana Radić iz PU požeško-slavonske govorila je o stanju vezanom uz samoizolacije. Ukupno je bilo 458 osoba kojima je određena samoizolacija, ali i 74 dojave za 90 osoba za kršenje samoizolacije, a policija je utvrdila u i 19 slučajeva kršenja ove mjere. “U protekla 24 sata uspostavljeni su fiksni i povremeni punktovi na svim cestovnim pravcima, vezano uz Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta. U pet slučajeva na punktovima su zaustavljene osobe bez propusnica, koje su vraćene, a u 8 slučajeva su pokušale proći osobe koje su imale mjeru samoizolacije. To su bile osobe koje su ušle u RH preko granice i bile su u tranzitu do svog mjesta stanovanja,” izvijestila je Radić.

Dom zdravlja sa svojim zdravstvenim stanicama u svim općinama i gradovima Požeško-slavonske županije radi. Sve ambulante, ukupno 38, rade i dostupne su putem mobitela 24 sata svih sedam dana u tjednu,naglasio je ravnatelj Marijan Višaticki. Rade i dva laboratorija u Pakracu i Požegi, a uspostavljene se u dvije izdvojene ambulante za korona virus koje rade 24 sata. Zavod za Hitnu medicinu Požeško-slavonske županije radi u skladu s uputama uz Covid-19, istakao je ravnatelj Fabijan Barišić. Način prijevoza posebno je određen za prijevoz za osobe sa sumnjom na korona virus. Ostali hitni slučajevi i prijevoz osoba s ugroženim životom prevoze se u KBC Osijek i Zagreb, ovisno o mogućnosti prijema i stanju ozlijeđenih osoba.

TEKST: S. P.      FOTO: Ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn