STOŽER CZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE: Raste broj novozaraženih

Datum objave: 18. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 83 slučaja zaraze korona virusom, a na posljednjem testiranju od obrađenih 159 uzoraka pozitivinih je bilo 18. Epidemiološka situacija bila je tema i danas održane konferencije za novinare Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 83 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), 76 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 7 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 325 osoba, a ukupno je testirano 32572 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 159 uzoraka, od kojih je 18 pozitivnih.

“Nažalost, dogodilo se ono čega smo se bojali kada su prije tri tjedna došlo do određenog popuštanja mjera. Došlo je do gotovo 300 posto povećanja broja zaraženih. Stoga i dalje molimo sve sugrađane da se pridržavaju mjera. Očekujem i od inspektorata te policije da prate provedbu mjera Nacionalnog stožera. Ako se ovakav trend nastavi, u narednom vremenu vjerojatno će doći do novog zatvaranja, a time smo sami sebi zadali autogol,” poručio je čelnik županijskog stožera i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Da je popuštanje mjera dovelo do povećanja broja zaraženih smatra i ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević koji je upozorio kako je su odgovornost i pridržavanje osnovnih epidemioloških mjera ključni. Dodao je da je sa ovim tjednom u županiju stiglo 7254 doze sva tri odobrena cijepiva. Epidemiolog Ante Vitalija potvrdio je kako se povećava broj novozaraženih, a uzrok su obiteljska okupljanja te okupljana na radnim mjestima, uz nepridržavanje epidemioloških mjera, a kao problem pojavile su se i škole jer je, kako je naglasio, u ovom trenutku 13 razreda na području županije u samoizolaciji. Testiranje ide istom dinamikom, a i u požeškoj i u pakračkoj bolnici rade se i brzi antigenski testovi.

TEKST: S. P.         FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn