STOŽER CZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Potvrđena dva nova slučaja COVID-19

Datum objave: 30. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije na današnjoj tiskovnoj konferenciji izvjestio je o potvrđena dva nova slučaja zaraze korona virusom (COVID-19). Pozitivne su dvije osobe s područja grada Požege koje su se zarazile tijekom boravka u inozemstvu. “Osobe su u kućnoj izolaciji, nemaju izražene simptome, a tijekom dana bit će testirani svi njihovi kontakti, njih oko 20-ak,” naglasio je epidemiolog Ante Vitalia.

Nakon 47. dana bez novooboljelih na području Požeško-slavonske županije, testiranje je potvrdilo dva nova slučaja. Do sada je, kaže doktor Vitalia, obavljeno ­­­­1608 testiranja.„Osim dosadašnjih testiranja, imamo još suspektnih osoba koje su u samoizolaciji te će biti testirane u idućem vremenu, a ukupno imamo 76 osoba u samoizolaciji. Veliki broj osoba imamo u samoizolaciji na području grada Lipika a na kraju samoizolacije svi će biti testirani, to je nova praksa i obaveza da se testiraju sve osobe po isteku njihove samoizolacije, dakle 14. dan. Epidemija je tu među nama i moramo toga biti svijesni,“ rekao je epidemiolog Ante Vitalia.

„ I dalje apeliram da se naši građani pridržavaju svih onih mjera koje su dobro poznate – distanciranje, dezinfekcija, nošenje maski u zatvorenim i javnim prostorima, to su situacije koje su se pokazale itekako korisne,” rekao je Vitalia.

“Pozivam naše građane da ne budu savjesni. Svjesni smo da vrijeme godišnjih odmora i putovanja, no preporučujemo svima da ta putovanja odgode ili da budu jako oprezni. Važno je da se ljudi jave svojim liječnicima ako sumnjaju na zarazu kako bi se na vrijeme otkrili i eventulani kontakti ako se potvrdi zaraza,“ – rekao je župan Alojz Tomašević.

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn