STOŽER CZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE: Od 102 testirana uzorka samo jedan pozitivan na COVID-19

Datum objave: 07. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 67 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19). Danas su testirane 102 osobe, od toga je jedna pozitivna na korona virus (COVID-19). Ukupno je testirano 2310 osoba, u samoizolaciji se nalazi 549 osoba. Nastavlja se s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Od ukupno 67 aktivnih slučajeva, 60 osoba je u kućnoj izolaciji, a 7 osoba je hospitalizirano, ali nije riječ o težim slučajevima, naglasio je ravnatelj Opće županijske bolnice Požega dr. Željko Glavić.”Sedam je pozitivnih pacijenata na liječenju u bolnici, ali nitko od njih nema težu bolest, svi su srednje teško oboljeli i u bolnici su više zbog drugih bolesti nego zbog same infekcije korona virusom – ili zbog upale pluća ili zbog nekih ranijih bolesti koje su pogoršane infekcijom. Nitko nije na respiratoru, nitko nije trenutno životno ugrožen i sve je pod kontorolom,” rekao je dr. Glavić dodajući da se u bolnici djelatnosti obavljaju normalno unatoč prodoru virusa u samu bolnicu.

“Trenutno je oko 40 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji, ali pacijenti nisu zakinuti. Svi pregledi, pretrage i naručne operacije obavljaju se normalno, iako je nešto teže organizirati posao u takvim posebnim okolnostima. No, svi koji imaju takvu potrebu trebaju doći i obaviti što je nužno jer nema smisla zbog infekcije pogoršavati opće zdravstveno stanje,” dodao je dr. Glavić. Posjeti pacijentima u bolnicu zabranjeni su do daljnjega.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn