STOŽER CZ NOVA GRADIŠKA – Situacija je ozbiljna, ali pod kontrolom

Datum objave: 22. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Kako bi upoznali sugrađane s najnovijim događanjima i situacijom na području Grada Nova Gradiška, članovi Gradskog stožera civilne zaštite održali su izvanrednu tiskovnu konferenciju na kojoj su se Novogradiščanima obratili načelnik stožera, Borislav Vidošić, gradonačelnik Vinko Grgić, te zamjenica Ivana Trupina

Iako se situacija s epidemijom virusa Covid-19 mijenja iz sata u sat, zahvaljujući provođenju mjera i naputaka Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite, na području Grada Nova Gradiška za sada je sve pod kontrolom. S aktualnim stanjem sugrađane su izvijestili članovi Gradskog stožera na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji. “Za sve naše sugrađane i ljude koji dolaze u grad, kretanje je ograničeno, a zadržavanje na trgovima i ulicama zabranjeno. Iako Nova Gradiška nema javnog prijevoza, važno je reći kako se taxi službe moraju ponašati u skladu s dobivenim uputama, te kako će gradom, zajedno s policijom, patrolirati i pripadnici civilne zaštite kojima će se pridružiti i operativni članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška. Novost predstavlja i odluka o ograničavanju rada prodavaonica od 8 do 17 sati, koja će se početi provoditi sa sutrašnjim danom, od ponedjeljka, 23.ožujka. Svim građanima želim poručiti da se strogo pridržavaju naputaka i mjera koje donosi Nacionalni stožer civilne zaštite.”, upoznao je načelnik Stožera, Borislav Vidošić.

Na odgovorno i savjesno pridržavanje mjera koje, iz dana u dan, zbog rapidnog rasta broja oboljelih od koronavirusa, donose stručne službe, sugrađane su pozvali i zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina i prvi čovjek Grada, gradonačelnik Vinko Grgić. “Pozitivno u svemu ovome je da se naši sugrađani ipak pridržavaju danih smjernica i ne izlaze nepotrebno na ulice. Želim se osvrnuti i na jutrošnji potres u Zagrebu koji smo i mi poprilično osjetili, jer smo u osmom stupnju seizmološkog prostora, dok je glavni grad u devetom. Zbog toga bih predložio sugrađanima da prikupe sve potrebne osobne dokumente i pripreme topliju odjeću, kako bi, u slučaju pojave novih većih potresa, bili spremni brzo reagirati i izići na otvoreno, pridržavajući se, naravno, svih potrebnih uputa vezanih uz COVID-19. Što se tiče mjera za pomoć gospodarstvu, nećemo žuriti, jer Odluke se ne smiju donositi “preko koljena”. Ono što smo dobili kao preporuku Županijske obrtničke komore smo usvojili i već prezentirali ljudima, ali na žalost, riječ je, tek o početku, bit će, siguran sam još pametnih i dobrih prijedloga koje ćemo donositi ” u hodu”. U svakom slučaju, važno je jasno reći kako naše gospodarstvenike nećemo ostaviti na cjedilu, ali i kako ćemo, prateći savjesno, odgovorno i angažirano situaciju, brinuti o našem Gradu i svim našim sugrađanima i pravovremeno reagirati na sve okolnosti.”  zaključio je gradonačelnik Vinko Grgić.

TEKST: S. Tarbuk            FOTO: radioprkos.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn