STOŽER CZ NOVA GRADIŠKA – O novim restriktivnijim mjerama spriječavanja širenja koronavirusa

Datum objave: 23. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Nakon što su redovnu sjednicu održali članovi Stožera civilne zaštite Brodsko posavske županije, s novim, restrikivnijim mjerama koje imaju za cilj spriječiti daljnje širenje pandemije koronavirusa sugrađane su na tiskovnoj konferenciji upoznali i članovi Stožera civilne zaštite grada Nova Gradiška.

S ciljem pravovremenog informiranja javnosti o novim restriktivnijim mjerama i naputcima vezanim uz pandemiju koronavirusa, redovnu tiskovnu konferenciju održali su članovi Stožera civilne zaštite Grada Nova Gradiška. Sugrađanima su se, tom prigodom, obratili načelnik stožera, Borislav Vidošić, predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška, Tomislav Šimić i prvi čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić. ” S današnjim danom, 23.ožujka, na snazi su nove, znatno strožije mjere čiji je cilj smanjiti mogućnost daljnjeg širenja pandemije koronavirusa. Na prvom mjestu, riječ je o odluci kojom se zabranjuje napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, kao i obustavi rada tržnice i svih pratećih objekata. Zbog velikog broja upita naših sugrađana kao i činjenice kako još uvijek puno stvari rješavamo “u hodu”, molim Novogradiščane za strpljenje i odgovorno ponašanje. Iako je situacija ozbiljna, svjesni smo kako ne može sve stati preko noći, stoga je važno reći i kako će mjesto prebivališta, uz službenu propusnicu, moći napustiti samo oni koji obavljaju djelatnosti važne za kretanje i promet robe i opskrbe, dostavu lijekova, komunalne djelatnosti, opskrbu plinom i strujom, djelatnosti informiranja, kao i hitna medicinska skrb. Riječ je o mjeri kojom se nastoji smanjiti nepotrebno kretanje stanovništva, a time i daljnje širenje virusa COVID-19.Nadam se i vjerujem kako će se Novogradiščani, na dobro svih nas, pridržavati ovih mjera, a mi ćemo svakodnevno i dalje biti tu, spremni reagirati i odgovoriti na sve upite,” upoznao je načelnik Stožera, Borislav Vidošić.

Pravi odgovor na krizu ponudili su i novogradiški obrtnici, o čemu je izvijestio predsjednik Udruženja obrtnika grada, Tomislav Šimić. “Želeći pomoći na najbolji način, novogradiški su obrtnici pokrenuli proizvodnju zaštitnih maski koje izrađuju obrti “Moira”, “Line” i “Mađo”. Dio maski bit će doniran putem Gradskog društva Crvenog križa, a dio će ići u prodaju. Osim maski, koje su trenutno najpotrebnije, osiguravamo i grijalice za bolničke šatore i pripremamo lunch pakete za prijevoznike koji se nalaze u karantenama. Sve su to načini na koje, i u novonastaloj situaciji, nastojimo, prije svega, zadržati bar dio proizvodnje, sačuvati radna mjesta i uključiti što više naših članova, a sa svim se potrebnim informacijama možete upoznati putem službenih stranica Udruženja obrtnika Nova Gradiška,” rekao je predsjednik Šimić.

Na odgovorno ponašanje i strogo pridržavanje naputaka Nacionalnog i županijskog stožera civilne zaštite, sugrađane je i ovom prigodom, pozvao i prvi čovjek Grada, gradonačelnik Vinko Grgić, svjestan kako se situacija mijenja iz dana u dan, te u skladu s tim, spreman i na sve scenarije. “Znam kako je pred svima nama puno nepoznanica i niz izazova na koje ćemo, tek morati pronaći odgovore. Upravo stoga, želeći biti maksimalno na usluzi građanima, danas smo formirali i stožer mjesnih odbora, njih osam, u kojem će biti po dva čovjeka, a kroz koji dan ćemo u javnost izići i s informativnim letcima i svim potrebnim telefonskim brojevima, za sve one koji nisu mobilni i “on line”. Također, želeći zaštiti i vas novinare, bez čijeg bi pravovremenog informiranja sve ovo bilo daleko teže, razmišljamo i o održavanju sjednica stožera virtualnim putem, preko službene stranice Grada, o čemu ćete na vrijeme biti obaviješteni. Još jednom podsjećam kako su nam panika i nepridržavanje propisanih mjera, svima najveći neprijatelj, stoga pozivam na odgovorno i savjesno ponašanje.”, zaključio je gradonačelnik Nove Gradiške, saborski zastupnik Vinko Grgić.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: S. T.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn