STOŽER CZ GRADA POŽEGE: Budimo odgovorni i pridržavajmo se mjera prevencije

Datum objave: 04. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Zbog novonastale situacije pojave Covid-19 u gradu Požegi gdje je za sada evidentirano 58 pozitivnih osoba, Grad Požega i Stožer civilne zaštite Grada Požege apeliraju na sve građane da se pridržavaju svih mjera Stožera civilne zaštite RH koje su i dalje na snazi, kao i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite RH donio je dana 26. lipnja Odluku o kontroli pridržavanja preporuke za sprječavanje zaraze bolešću covid-19 u ugostiteljskoj djelatnosti noćnh klubova čiju kontrolu redovito provode timovi sastavljeni od pripadnika Ravnateljstva civilne zaštite i policijskih službenika te o provedbi iste obavještavaju Stožer civilne zaštite Grada Požege.

Također, Stožer RH donio je 30. lipnja 2020. godine Odluku o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske (ne odnosi se na državljane država članica Europske unije, odnosno države članice schengenskog prostora, kao i članove njihove obitelji).

Gradske ustanove u kulturi odgodile su do daljnjega sva planirana događanja, a odgođena su i sva sportska događanja u sportskim objektima Grada Požege. Pozivaju se građani da što veći dio komunikacije prema Gradu Požegi, ali i svim tvrtkama i ustanovama kojima Grad upravlja obavljaju telefonski ili putem elektroničke pošte. Svi poslovi obavljat će se po uobičajenom radnom vremenu. Posjete i ulazak u socijalne ustanove, kao što su domovi za starije i nemoćne, do daljnjega su ukinute.
Zbog trenutne situacije na području županije, ponovno će biti aktivirana COVID ambulanta u Požegi s radnim vremenom od 8 do 20 sati, na adresi Matije Gupca 10 (br. telefona: 095-340-0019)

Iako je za formalnu suglasnost o održavanju događanja nadležan županijski stožer, odnosno u višem redu nadležnosti – Nacionalni stožer civilne zaštite, smatramo kako svi zajedno i svatko pojedinačno trebamo razumjeti odgovornost koju imamo u situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. S ciljem sprečavanja širenja zaraze apeliramo na građane da budu posebno oprezni i pridržavaju se mjera prevencije. Budimo odgovorni! Čuvajmo naše zdravlje i zdravlje naših bližnjih – poručili su iz Stožera civilne zaštite Grada Požege

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn