STOŽER CZ GRADA NOVA GRADIŠKA – “Situacija pod kontrolom, pokušavamo i u nenormalnim uvjetima- biti normalni”

Datum objave: 06. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Iako je,u mnogo čemu zaustavila život kakav smo donedavno poznavali, situacija s pandemijom koronavirusa u Gradu Nova Gradiška je pod kontrolom. Uz tek pokoje evidentirano manje kršenje mjera o zabrani javnog okupljanja , Novogradiščani se, uglavnom, “drže” svojih domova, a u Općoj bolnici nema oboljelih, izvijestili su članovi gradskog Stožera civilne zaštite na redovnoj tjednoj tiskovnoj konferenciji.

Situacija s pandemijom koronavirusa u Gradu Nova Gradiška je pod kontrolom, u Općoj bolnici nema oboljelih, a da se svi pridržavaju preporučenih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, uz članove Gradskog stožera, svakodnevno brine i osam povjerenika mjesnih odbora. O stanju u prethodnih sedam dana izvijestili su na redovnoj tjednoj tiskovnoj konferenciji načelnik Stožera Borislav Vidošić, zamjenica gradonačelnika i povjerenica Civilne zaštite za Mjesni odbor „Ban Josip Jelačić” Ivana Trupina, te prvi čovjek grada, saborski zastupnik Vinko Grgić.

“S današnjim danom, 6.travnja, do 24 sata, kako je vjerujem i poznato, svi građani moraju imati e-propusnicu. Želeći taj posao obaviti što efikasnije, unaprijed smo osigurali 6 osoba, a tijekom vikenda i organizirali dežurstva, zbog čega sa zadovoljstvom mogu reći da je sve odrađeno onako kako treba. Od kako smo prije dva tjedna počeli s tim poslom, izdali smo oko 1500 propusnica, a neke smo zahtjeve, u skladu sa strogim naputcima Nacionalnog stožera, odbili. I zdravstveno-epidemiološka situacija u gradu je iznimno dobra, obzirom kako u Općoj bolnici Nova Gradiška nemamo niti jednog oboljelog. Ravnatelj ustanove, dr.Josip Kolodziej upoznao nas je i kako u bolnici dnevno uzimaju 20-ak briseva koji se, od sada, osim u Zagrebu, testiraju i u Osijeku, te kako se i sav ostali posao, obavlja normalno i bez ikakvih poteškoća. Tijekom današnjeg dana ili sutra, u utorak, 7.travnja, očekujemo i naputak Nacionalnog stožera civilne zaštite o eventualnom početku rada zelene tržnice, što će, uz male proizvođače, poljoprivrednike i vlasnike naših OPG-a, vjerujem, razveseliti i brojne kupce. Bude li odluka pozitivna, učinit ćemo to poštujući sve mjere predostrožnosti, uz samo jedan prolaz i ograničeni broj ljudi, a naputak o tome kako prodavati, dobit će i prodavači. Važno je istaknuti kako u svemu ovome nastojimo biti maksimalno organizirani i građanima kontinuirano na usluzi.”, upoznao je načelnik stožera, Borislav Vidošić.

“Kao povjerenici Stožera civilne zaštite Grada Nova Gradiška svakodnevno smo na terenu, provjeravamo rad trgovina i kretanje građana u skladu s preporukama Nacionalnog stožera i stručnjaka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te nastojimo spriječiti svako veće okupljanje. Obzirom da nam dolazi lijepo vrijeme i uskrsni blagdani, i ovom prigodom apeliramo na Novogradiščane da svakako ostanu kod kuće”, rekla je zamjenica gradonačelnika i povjerenica Civilne zaštite za Mjesni odbor „Ban Josip Jelačić” Ivana Trupina. Na redovnoj tjednoj tiskovnoj konferenciji održanoj nakon sastanka članova Gradskog stožera civilne zaštite, sugrađanima se, s vrijednim informacijama, obratio i prvi čovjek grada, saborski zastupnik Vinko Grgić. “Novogradiščani moraju znati kako i u “nenormalnim” uvjetima pokušavamo biti normalni i uz maksimalan oprez i strogo pridržavanje svih preporučenih mjera, obavljati sve ono što možemo. Danas smo organizirali sastanak s predstavnicima Udruženja obrtnika Nova Gradiška i Udruženja obrtnika Brodsko posavske županije, pregovaramo o eventualnim mjerama i olakšicama kako bi pomogli njihov rad i zajedno prebrodili teškoće u poslovanju, o čemu ćemo sugrađane na vrijeme izvijestiti. U tijeku je i nekoliko građevinskih radova kojima vrijeme ide u prilog i koje svakako trebamo realizirati, poput radova na izgradnji Tehnološkog inkubatora koji bi, unatoč svemu, mogli biti završeni u predviđenom roku, a poslove koji su u njihovoj ingerenciji, obavlja i gradska tvrtka „Ekokong” “, upoznao je gradonačelnik Vinko Grgić.

TEKST: S. T.       FOTO: Arhiv

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn