STOŽER CZ BRODSKO POSAVSKE ŽUPANIJE – Odluka o uvjetima i načinu rada trgovina i uslužnih djelatnosti od interesa za funkcioniranje gospodarstva na području županije

Datum objave: 20. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije na svojoj sjednici održanoj dana 20. ožujka 2020. godine, donio je Odluku o uvjetima i načinu rada u djelatnosti trgovine i uslužnim djelatnostima od interesa za funkcioniranje gospodarstva na području Brodsko-posavske županije.

Dozvoljava se veleprodaja i maloprodaja roba, repromaterijala i drugih artikala neophodnih za funkcioniranje poslovnih subjekata u djelatnostima graditeljstva, industrije, prometa i poljoprivrede na području Brodsko-posavske županije uz poseban režim.Veleprodaja i maloprodaja ne može se obavljati u veleprodajnim i maloprodajnim poslovnim objektima prodavatelja, već isključivo isporukom/dostavom krajnjem kupcu roba na siguran način i bez kontakta prodavatelja i kupca.

Dozvoljava se veleprodaja i maloprodaja roba, repromaterijala i drugih artikala neophodnih za funkcioniranje državnih tijela, javnih institucija i ustanova te trgovačkih društava u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave na području Brodsko-posavske županije uz poseban režim (MUP, HEP, zdravstvene ustanove, Crveni križ, vatrogasne postrojbe, komunalna trgovačka društva i slično). Veleprodaja i maloprodaja ne može se obavljati u veleprodajnim i maloprodajnim poslovnim objektima prodavatelja, već isključivo isporukom/dostavom krajnjem kupcu roba na siguran način i bez kontakta prodavatelja i kupca.

Dozvoljava se obavljanje uslužnih djelatnosti neophodnih za funkcioniranje državnih tijela, javnih institucija i ustanova te trgovačkih društava u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave na području Brodsko-posavske županije (MUP, HEP, zdravstvene ustanove, Crveni križ, vatrogasne postrojbe, komunalna trgovačka društva i slično).

Veleprodaja, maloprodaja i uslužne djelatnosti mogu se odvijati isključivo u skladu s protuepidemijskim mjerama i mjerama socijalnog distanciranja opisanim u Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i dostavlja se svim jedinicama lokalne samouprave s područja Brodsko-posavske županije, HGK Županijskoj komori Slavonski Brod i Obrtničkoj komori Brodsko-posavske županije putem ŽC 112 Slavonski Brod.

IZVOR:bpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn