STOŽER CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE – Četvrta oboljela osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Datum objave: 30. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrđeno je kako je u toj županiji četvrta oboljela osoba.

“Sinoć je stigao pozitivan nalaz na COVID-19. Riječ je o pacijentu dobi između 40 i 50 godina. Nije bio izvan Republike Hrvatske, ali se kretao po Hrvatskoj. Njegovi kontakti su stavljeni u izolaciju i dijelu njih će biti uzeti brisevi. To je četvrti dosad zaraženi na razini Brodsko-posavske županije. Dosad je uzeto na razini župnije uzeto 220 briseva, a negdje oko 430 osoba zasad je izašlo iz samoizolacije. Još ih je od 800 do 900 u samoizolaciji, ali ti podaci nisu poptpuni, točan broj će se znati kada se na platformi uvežu svi podatci; i MUP-a, liječnika obiteljske medicine i Zavoda. Kada je riječ o kontaktima oboljelih osoba, trenutno je oko 80 ili 90 osoba u samoizolaciji,” rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković.

Stožer civilne zašitite Brodsko-posavske županije donio je odluku koja se odnosi na zabranu okupljanja na nogometnim i drugim igralištima te izletištima, o čemu je izvijestio načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković. “Tijekom vikenda i lijepog vremena primijećeno je da se na dječjim, nogometnim i drugim igralištima okupljaju djeca i mlađa dobna populacija. Kao što je poznato, nacionalni je Stožer CZ donio odluku koja se odnosi na zabranu okupljanja na dječjim igralištima i ista su u lokalnim jedicimama na adekvatan način i zatvorena. Stoga apeliram na sve JLS i lokalne stožere CZ da na adekvatan način označe i provedu zabranu okupljanja na nogometnim igralištima te da na adekvatan način (putem svojih mrežnih stranica) o tome obavijeste i stanovništvo na području županije. Također, molim da se u onim lokalnim jedinicama na čijem području postoje određena izletišta onemogućite okupljanja većeg broja osoba, da to kontroliraju i obilaze pripadnici CZ, da upozoravaju one koji se okupljaju, te da u slučaju potrebe obavijeste i policiju,” rekao je Bošnjaković.

TEKST: S. P.          FOTO: ebrod.net

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn